De bedste a-kasser til ingeniør- og teknikbranchen
Bliver du ledig, skal du være medlem af en a-kasse, hvis du skal have ret til dagpenge. Det er dog ikke ligegyldigt, hvilken a-kasse du vælger, hvis du gerne vil have mere ud af dit medlemskab end blot retten til dagpenge.
Nedenfor præsenterer vi dig for vores bud på de bedste a-kasser til ingeniører og teknikere.
I det følgende optræder der affiliate-links/kommercielle links.
Pris pr. måned:
485 kr.
- Lav månedlig pris
- Massevis tilfredse af medlemmer
- Gratis for studerende
Lønsikring: Ja | Åben for: Alle
Pris pr. måned:
514 kr.
- Vores testvinder
- Skyhøjt rådgivningsniveau
- Populær på Trustpilot
Lønsikring: Ja | Åben for: Alle
Pris pr. måned:
472 kr.
- En af de billigste a-kasser
- Mere end 100.000 medlemmer
- Fint ry hos forbrugerne
Lønsikring: Ja | Åben for: Alle
A-kasse
514 kr./md.
Fagforening
74 kr./md.
✔ Gratis for studerende
Lønsikring: Ja | Åben for: Alle
A-kasse
485 kr./md.
Fagforening
69 kr./md.
✔ Godt ry
Lønsikring: Ja | Åben for: Alle
A-kasse
472 kr./md.
Fagforening
Ingen
✔ Lav kontingentpris
Lønsikring: Ja | Åben for: Alle
A-kasse
467 kr./md.
Fagforening
Ingen
✔ Gratis for studerende
Lønsikring: Nej | Åben for: Akademikere
A-kasse
505 kr./md.
Fagforening
150 kr./md.
✔ Mere end 100 års erfaring
Lønsikring: Ja | Åben for: Alle
A-kasse
490 kr./md.
Fagforening
Ingen
✔ Lav kontingentpris
Lønsikring: Ja | Åben for: Alle
A-kasse
505 kr./md.
Fagforening
Ingen
✔ Gratis advokathjælp
Lønsikring: Ja | Åben for: Alle
A-kasse
498 kr./md.
Fagforening
Fra 49 kr./md.
✔ Tilbyder gode rabatter på forsikringer
Lønsikring: Ja | Åben for: Alle

A-kasse
522 kr./md.
Fagforening
Fra 491,75 kr./md
✔ Højt rådgivningsniveau
Lønsikring: Ja | Åben for: Teknik-, mekanik- og it-branchen
Hvilken a-kasse skal jeg vælge, hvis jeg er beskæftiget i ingeniør- eller teknikerbranchen?
Samtlige a-kasser på vores liste ovenfor er fornuftige valg, hvis du arbejder som ingeniør eller tekniker. Du kan derfor roligt udpege en fra vores oversigt og melde dig ind.
Som ingeniør bør du overveje Akademikernes A-kasse – de arbejder nemlig sammen med Ingeniørforeningen IDA, som varetager danske ingeniørers interesser på arbejdsmarkedet. Alternativt kan du frit vælge en af de mange tværfaglige a-kasser, som godt nok ikke er specialister i netop din branche, men som alligevel vil kunne hjælpe dig med kompetent rådgivning.
Hvis du er studerende, kan du få gratis medlemskab af a-kasse og fagforening hos flere forskellige udbydere, så du kan spare på din dyrebare SU. Tryk her og se hvilke a-kasser, som er gratis for studerende.
Hvilken a-kasse er den bedste for ingeniører og teknikere?
I vores overblik over a-kasser til ingeniører og teknikere har vi vurderet hver enkelt a-kasse efter fem kriterier:
- Rådgivningsniveau
- Tilgængelighed
- Ry blandt forbrugerne
- Medlemsgoder
- Pris
Den samlede vurdering på mellem 1 og 5 stjerner finder du i oversigten ovenfor.
Den bedste a-kasse til lige præcis dig, er dog ikke nødvendigvis den, som har scoret bedst på førnævnte fem kriterier, for den enkeltes behov spiller naturligvis også ind.
Når nogen spørger, hvilken a-kasse de skal vælge, eller hvilken der er bedst til ingeniører og teknikere, er vores svar derfor, at man som udgangspunkt skal kigge på en række forskellige faktorer, inden man beslutter sig. Disse faktorer er:
1. Hvad koster a-kassen?
Prisen vil være en vigtig faktor for nogle, imens den ikke betyder det store for andre. Der er udsving i kontingentpriserne hos de mange a-kasser, men vi snakker aldrig flere hundrede kroner om måneden.
Prisen på a-kassen spiller desuden ingen rolle i forhold til din dagpengeret – billig eller dyr, så får du nøjagtigt samme udbetalt på tværs af samtlige a-kasser. Det er nemlig Staten, som fastsætter dagpengesatserne og reglerne herom, og altså ikke de enkelte a-kasser.
2. Er a-kassen specialiseret?
Hvis du vil trække på a-kassens viden om og erfaring med din branche, bør du overveje at finde en, som har specialiseret sig i lige præcis den del af arbejdsmarkedet, som du beskæftiger dig med.
Det er dog ikke altid, man kan finde en a-kasse, som er specialister i ens eget felt, og så må man nøjes med det næstbedste; nemlig en tværfaglig a-kasse, som med stor sandsynlighed har op til flere medlemmer som en selv.
3. Hvad siger forbrugerne om a-kassen?
Ligesom mange tjekker anmeldelser af en bestemt blender, cykel eller et tv, inden de køber, giver det også god mening at læse en anmeldelser af a-kassen, inden du melder dig ind. Hos a-kasse-guiden.dk har vi anmeldt langt de fleste danske a-kasser, så du kan med fordel starte med at høre vores vurdering af den a-kasse, som du overvejer at blive medlem af.
Du finder vores mange anmeldelser af a-kasser her.
Vil du have flere vurderinger end blot vores, kan du altid forhøre dig i din omgangskreds – måske andre har kendskab til eller erfaring med en eller flere a-kasser. Alternativt kan du også tjekke Trustpilot for brugernes egne vurderinger.
4. Hvor er der kontorer?
En a-kasse sørger ikke blot for, at du får udbetalt dagpenge, de kan også hjælpe dig med videreuddannelse og kompetenceudvikling gennem kurser og workshops. Er du ledig, kan du måske endda få adgangs til netværksarrangementer eller jobnetværk, så du hurtigere kan komme tilbage i beskæftigelse.
Ovenstående kræver dog som oftest, at du møder op hos a-kassen. Det kan derfor være en god idé at vælge en a-kasse, hvis lokaler ikke ligger i den anden ende af landet.
Heldigvis har de fleste a-kasser flere kontorer fordelt ud over landet, så de næsten altid er indenfor rækkevidde – men tjek alligevel gerne, hvor nærmeste kontor er, inden du beslutter dig for en a-kasse.
Hvad med fagforening – er det en god idé?
Hvis du har råd til en fagforening – og det har de fleste – er der ikke rigtigt nogen grund til ikke at melde sig ind. Hos en fagforening bliver du en del af et fagligt fællesskab, som hjælper hinanden, hvis det brænder på.
Fagforeningen kan eksempelvis hjælpe dig igennem konflikter på arbejdspladsen eller sidde med som bisidder ved lønforhandlinger eller vigtige møder.
Det er som udgangspunkt altid bedst at vælge en fagforening, som er specialister i netop din branche, da de nemmere vil kunne hjælpe dig, fordi de har indgående kendskab til branchen og eventuelle regler, normer og lignende. Det kan dog ikke altid lade sig gøre, at finde en fagforening som passer til ens egen branche. I sådanne tilfælde kan man i stedet vælge en tværfaglig fagforening, som repræsenterer ansatte i flere forskellige brancher.