Spring til indhold

A-kasse-guiden.dk indeholder reklamelinks. Læs mere.

Anmeldelse af
Teknisk Landsforbund (TL)

Teknisk Landsforbund screenshot 2024
0
2.4/5
Rådgivningsniveau
3/5
Tilgængelighed
2/5
Ry blandt forbrugerne
2/5
Medlemsgoder
3/5
Pris
2/5

Bliv klogere på vores bedømmelsesproces her.

Priser

A-kasse

520 kr./md.

Fagforening

419 kr./md.

Uddybende intro til og anmeldelse af
Teknisk Landsforbund

Teknisk Landsforbund – også kaldet TL – er en fagforening og a-kasse målrettet teknikere, designere og konstruktører. Det faglige fællesskab har i øjeblikket omkring 30.000 medlemmer.

Medlemmer hos Teknisk Landsforbund har oftest en erhvervsuddannelse  eller en videregående uddannelse og beskæftigede som teknikere, teknologer, designere eller konstruktører i produktions- og procesvirksomheder, i teater- og eventbranchen og i byggeriet.

Udover at være et fagligt forbund, hvor man kan søge rådgivning og sparring, tilbyder TL også en a-kasse til deres medlemmer.

Teknisk Landsforbund er i øjeblikket fysisk tilstede tre steder i landet; i Fredericia, Viborg og Hovedstadsområdet.

Fordele

Lønsikring inkluderet i medlemskab

Fagspecifik a-kasse og fagforening med stor viden indenfor branchen

Tilbyder kurser og mulighed for efteruddannelse

Ulemper

Få fysiske kontorer rundt omkring i landet

Begrænset med medlemsfordele

Relativt dyrt kontingent 

Kollektiv lønsikring til alle medlemmer

Lønsikring er en særlig forsikring til dem, som i tilfælde af ledighed, ikke vil kunne klare sig med dagpenge alene. Med lønsikring kan man få sikret op til 90% af sin nuværende løn, så man nemmere kan få økonomien til at hænge sammen, hvis man skulle blive arbejdsløs.

Lønsikring giver derfor ekstra tryghed, fordi du er sikret en indtægt, som ligger meget tæt op af din nuværende. Normalvis kommer du dog til at skulle betale for at forsikre din løn, men sådan er det ikke hos TL.

Hos Teknisk Landsforbund har man nemlig besluttet at indføre kollektiv lønsikring, så alle medlemmer er sikret 80% af deres løn. Modsat hos de fleste andre a-kasser, skal du altså ikke betale ekstra for at få ret til mere end dine dagpenge. Til gengæld for lønsikring vil du dog skulle betale en smule mere i kontingent sammenlignet med andre a-kasser og fagforeninger. 

For personer med en relativt høj indkomst er den kollektive lønsikring en god idé, men har du en tilpas lav indtægt, vil du ikke få glæde af lønsikringen, fordi din udbetaling ikke overstiger dagpengesatsen. Uanset om du får glæde af lønsikringen eller ej, vil du dog skulle betale for den.

Medlemsfordele hos TL

Som medlem hos Teknisk Landsforbund får du adgang til en række medlemsfordele. I skrivende stund får du mulighed for at gøre brug af 12 forskellige tilbud, hvoraf mange giver mulighed for at spare penge på bl.a. forsikringer, mobilabonnement, billån og lignende. 

Derudover får du også mulighed for at dygtiggøre dig yderligere igennem fagforbundet, når der arrangeres faglige efteruddannelseskurser og arrangementer, som du som TL-medlem gratis kan deltage i.

Kontorer tre steder i landet

Hvis du bliver ledig i en længere periode, vil du før eller siden blive kaldt ind til en samtale hos din a-kasse. Derfor kan det være en fordel, hvis din a-kasse er lokaliseret i en nogenlunder overskuelig afstand, fra hvor du befinder dig til dagligt. 

I øjeblikket er TL kun at finde fysisk i deres medlemscentre, som er placeret tre steder i landet; i Fredericia, Viborg og Hovedstadsområdet. Bor du i nærheden af disse, behøver du ikke bekymre dig, men har du derimod langt til nærmeste medlemscenter, bør du forberede dig på, at en eventuel ledighed kommer til at involvere en del transporttid, når du skal til møder med a-kassen.

Prisen er i den høje ende

Hvis du vælger at melde dig ind hos TL, skal du gøre det for deres faglighed og ekspertise indenfor din branche. Er du typen, der lader din pengepung træffe beslutnignerne for dig, er Teknisk Landsforbund bestemt ikke det bedste valg, for prisen for et medlemskab hører til iblandt de dyreste i landet.

Som almindelig lønmodtager skal du betale 403 kr. pr. måned for fagforening. Hos Det Faglige Hus, som pt. er den billigste fagforening, slipper du med blot 69 kr. pr. måned. Altså en forskel på 334 kr. hver eneste måned.

Skal du have a-kasse hos TL, koster det dig 516 kr. pr. måned. Sammenligner vi med Danmarks billigste a-kasse, AKA, er forskellen 49 kr. om måneden. Dog er det værd at bemærke, at samtlige medlemmer hos TL får sikret 80% af deres løn igennem den kollektive lønsikring. Dette er naturligvis ikke gratis, og derfor er det kun forventligt, at prisen er højere. 

Middelmådigt ry hos Trustpilot

I skrivende stund har Teknisk Landsforbund en samlet vurdering på 2,2 ud af 5 hos Trustpilot. 

33 % af de i ca. 90 anmeldelser er meget positive. I disse har anmelderne nemlig 5 stjerner ud af 5 mulige. Omkring halvdelen af alle bedømmelser er dog på blot 1 stjerne.

Inden du beslutter dig på baggrund af anmeldelserne, bør du huske på, at mange først rigtigt udtrykker deres holdning, hvis de er utilfredse. Ligeledes er vurderingen baseret på en relativt lille mængde anmeldelser, hvorfor det samlede billede ikke nødvendigvis er retvisende.

Vi mener dog, at de ringe anmeldelser bør give anledning til at overveje andre muligheder, så du forhåbentligt selv undgår at blive en af dem, som kvitterer med en enkelt stjerne. Vi anbefaler derfor, at du tjekker vores oversigt over a-kasser eller fagforeninger ud, inden du beslutter dig.

Kort opsummering

Hvis du er beskæftiget i en branche, som Teknisk Landsforbund repræsenterer, kan der helt bestemt være fornuft i at blive medlem hos dem. De vil nemlig have kendskab til din branche og arbejde for at forbedre arbejdsforholdende for dig og dine kollegaer. 

Hos TL får alle medlemmer lønsikring inkluderet i deres medlemskab, så hvis du tjener godt, er dette et kæmpe plus. Får du derimod en relativt beskeden løn, er det ikke sikkert, at der er så meget ekstra at hente for dig, sæt du skulle være så uheldig at miste dit job og komme på dagpenge.

Fordi fagforening og a-kasse er dyr, og fordi brugerne på Trustpilot er langt fra begejstrede for TL, mener vi dog, at det er værd at overveje en af de mange alternative fagforeninger og/eller a-kasser, som både er bedre vurderet og som er billigere. 

Teknisk Landsforbund logo 300x150
2.4/5

2.4/5

Teknisk Landsforbund logo 300x150
2.4/5

2.4/5

Lige nu

GRATIS fagforening i 6 måneder

Tilmeld dig i dag og få fagforening til 0 kr. i et halvt år hos vores testvinder, Det Faglige Hus.

Sådan tjener vi penge

Vores forretningsmodel baserer sig på noget, der kaldes affiliate-marketing, hvilket betyder, at vi sommetider tjener penge, hvis en af vores besøgende klikker sig videre til en af vores foreslåede a-kasser/fagforeninger og tilmelder sig denne.

At vi er et kommercielt foretagende betyder dog ikke, at du ikke kan stole på os. Intet er nemlig vigtigere for os end at rådgive vores besøgende så godt og reelt som overhovedet muligt, og derfor har vi også indført en række processer, som sikrer, at kommercielle interesser aldrig kommer til at influere negativt på vores evne til at rådgive reelt og oprigtigt.

I den henseende er det værd at bemærke, at vi altid vurderer og anmelder en a-kasse/fagforening, før vi undersøger muligheden for et kommercielt samarbejde med a-kassen/fagforeningen.

Et andet islæt ved vores site, der understreger den førnævnte pointe om, at intet er af større vigtighed for os end at levere sublim, oprigtig rådgivning, er, at vores oversigter indeholder en del a-kasser/fagforeninger, som vi ikke kompenseres for at promovere, men som vi mener, det er i den besøgendes interesse at blive eksponeret for.

Et overblik over vores samarbejdspartnere

Hos A-kasse-guiden.dk spiller vi med åbne kort og vægter gennemsigtighed yderst højt, hvorfor der herunder følger en oversigt over de a-kasser/fagforeninger, som vi p.t. har økonomiske samarbejder med:

Det Faglige Hus, ASE, Frie, FTFa, Lederne, Lederne Virksom, Business Danmark, Min A-kasse, Akademikernes A-kasse og CA.