Spring til indhold

Oversigt over de billigste
fagforeninger

På denne side finder du en oversigt over fagforeninger. Vores liste er rangeret efter pris. Du finder således de billigste fagforeninger øverst på listen og de dyreste nederst. 

Udover priser på fagofreningerne, kan du også finde andre relevante nøgleinformationer, som du kan benytte til at vurdere, hvilke af de billige fagforeninger, du skal vælge. 

I det følgende optræder der affiliate-links/kommercielle links.

4.6/5

Fagforening

69 kr./md.

A-kasse

485 kr./md.

Gratis fagforening i 3 måneder
Lønsikring:
Ja | Åben for: Alle

4.6/5

Fagforening

Fra 49 kr./md.

A-kasse

498 kr./md.

Gratis fagforening i 3 måneder
Lønsikring:
Ja | Åben for: Alle

4.7/5

Fagforening

74 kr./md.

A-kasse

514 kr./md.

Femtestørste fagforening i DK
Lønsikring:
Ja | Åben for: Alle

4.3/5

Fagforening

150 kr./md.

A-kasse

507 kr./md.

Gratis fagforening i 2 måneder
Lønsikring:
Ja | Åben for: Alle

4.3/5

Fagforening

167 kr./md.

A-kasse

490 kr./md.

Specialiseret i marketing og salg
Lønsikring:
Ja | Åben for: Salg og marketing

4.5/5

Fagforening

211 kr./md.

A-kasse

482 kr./md.

Rådgivningsniveauet er skyhøjt
Lønsikring:
Ja | Åben for: Ledere

3.1/5

Fagforening

211 kr./md.

A-kasse

482 kr./md.

Skræddersyet rådgivning til selvstændige
Lønsikring:
Ja | Åben for: Selvstændige

Hvilken fagforening er den billigste?

I skrivende stund deler Det Faglige Hus og Frie førstepladsen på listen over de billigste fagforeninger. 

Ase fagforening er en smule dyrere – nærmere bestemt 5 kr. dyrere end Det Faglige Hus. 

Herefter begynder priserne at tage fart, for den næste fagforening på listen, Krifa, koster næsten det dobbelte om måneden. 

Hvorfor er der forskel på priserne for fagforening?

Der er adskillige grunde til, at alle fagforeninger ikke koster det samme. Den primære forklaring er, at der er står forskel på, hvad du får for dine penge hos de forskellige fagforeninger. 

Nogle fagforeninger tilbyder særlige medlemsfordele til sine medlemmer. Det kan fx være markante rabatter på forsikringer. 

Derudover er der også stor forskel på driftsomkostningerne hos de enkelte fagforeninger. Nogle har prioriteret at have kontorer flere steder rundt omkring i landet, og dette koster naturligvis penge i husleje, lønninger, vand, varme osv. Modsat vil de fagforeninger, som kun er til stede få steder i landet, typisk kunne spare en del penge årligt, hvorfor du som medlem kan slippe med et mindre kontingent. 

Når enkelte fagforeninger er væsentligt dyrere end de billigste, er forklaringen som oftest, at de dyrere fagforeninger sørger for at forhandle overenskomster for sine medlemmer. Det er langt fra billigt at forhandle overenskomst, og dette kommer altså til udtryk i form af højere priser for medlemskab.

Er de billige fagforeninger dårligere?

Hvorvidt en fagforening er god eller ej, vil først og fremmest være en subjektiv vurdering. Det kommer nemlig an på, hvad du vægter højt i din vurdering, og hvad du har brug for i din karriere.

Tjekker vi Trustpilot, hvor tusindvis af af personer har anmeldt de mange fagforeninger, er svaret umiddelbart, at en billig fagforening ikke nødvendigvis er ringere end en dyrere.

Kigger vi fx på Det Faglige Hus – som i øjeblikket er den billigste fagforening i Danmark – er den samlede vurdering på Trustpilot på 4,5 ud af 5 mulige stjerner baseret på 3.242 anmeldelser.

Modsat kan vi kigge på en af de dyrere fagforeninger, Socialpædagogerne, som har en samlet vurdering på 1,9 ud af 5 mulige baseret på 46 anmeldelser.

Det virker altså ikke til, at der nødvendigvis er en sammenhæng mellem pris og kundetilfredshed hos fagforeningerne. 

Du behøver ikke have a-kasse og fagforening det samme sted

Eftersom du er havnet her på siden, går vi ud fra, at du interesseret i at spare penge. 

Derfor minder vi dig om, at du ikke nødvendigvis skal have a-kasse og fagforening det samme sted. Det kan ofte være en fordel, men det er ikke nødvendigvis den billigste løsning. 

Hvis du hovedsageligt er interesseret i at finde en billig fagforening, så du kan spare penge, kan du med fordel finde den rette fagforening her på siden, og efterfølgende smutte over på vores oversigt over de billigste a-kasser, så du selv kan kombinere den a-kasse og fagforening, som giver dig den største månedlige besparelse.

Du kan få gratis fagforening

Studerende kan glæde sig over, at de ikke blot kan få gratis a-kasse under studietiden, men også gratis fagforening – i hvert fald hvis de vælger de rette. Det Faglige Hus og Frie tilbyder studerende gratis medlemskab af fagforeningen, hvis man er under uddannelse. 

Det er dog ikke kun studerende, som kan glæde sig over et gratis medlemskab, for hos Det Faglige Hus og Frie kan lønmodtagere være medlem af fagforeningen i 3 måneder for 0 kr.