Spring til indhold

A-kasse-guiden.dk indeholder reklamelinks. Læs mere.

Anmeldelse af
Akademikernes A-kasse

0
4.1/5
Rådgivningsniveau
4/5
Tilgængelighed
4.5/5
Ry blandt forbrugerne
4/5
Medlemsgoder
3/5
Pris
5/5

Bliv klogere på vores bedømmelsesproces her.

Priser

A-kasse

484 kr./md.

Fagforening

Ingen

Vær opmærksom på, at der optræder affiliate-links på siden.

Uddybende intro til og anmeldelse af
Akademikernes A-kasse 

Akademikernes A-kasse er – som navnet antyder – en a-kasse målrettet akademikere. Dog behøver du ikke at være færdiguddannet akademiker for at blive medlem. Som studerende på en akademisk uddannelse vil du nemlig også kunne komme med i hulen.

Faktisk vil et medlemskab for dig, der er ved at tage en akademisk uddannelse, være gratis i hele den periode, hvor du studerer, så der er nærmest ikke nogen undskyldning for ikke at tilmelde sig Akademikernes A-kasse som kommende akademiker.

Der er udelukkende tale om en a-kasse, da Akademikernes A-kasse ikke tilbyder nogen fagforening. For langt de fleste vil denne mangel dog ikke være noget problem, da det er a-kasse-medlemskabet, der er afgørende for retten til dagpenge; det har et medlemskab i en fagforening intet at gøre med.

På nuværende tidspunkt er Akademikernes A-kasse med sine over 270.000 medlemmer den klart mest populære a-kasse henvendt akademikere. 

Ifølge a-kassen selv udvikler de tilbud samt rådgivning tilpasset det enkelte medlem, så han/hun rustes til fremtidens arbejdsmarked, hvor det forventes, at mange kommer til at skifte job oftere, end tilfældet har været tidligere.

Med andre ord ser Akademikernes A-kasse altså sig selv som en yderst moderne a-kasse. Et selvbillede, som vi hjertens gerne bakker op omkring.

Foruden at være sikret en god sparringspartner, som du vil kunne drage nytte af i forbindelse med eksempelvis konflikter på dit nuværende job eller i jagten på et nyt, så vil et medlemskab hos Akademikernes A-kasse naturligvis også give dig en art økonomisk sikkerhed, da et medlemskab sikrer dig retten til dagpenge, sæt du skulle være så uheldig at blive ledig.

Kontorer i alle storbyerne

Akademikernes A-kasse har hovedkontor i København, men er overordnet set repræsenteret i det meste af landet. A-kassen har nemlig også kontorer i Aarhus, Odense, Aalborg, Vejle, Herning samt Esbjerg.

Dermed mener vi ikke, at det er forkert at hævde, at Akademikernes A-kasse er geografisk bredt repræsenteret, og at du – næsten uanset hvor du måtte bo – altid vil være i nærheden af mindst et af Akademikernes A-kasses kontorer, hvilket naturligvis er en fordel i forhold til eventuelt deltagelse i møder, kurser og deslige.

Fordele

Yderst lav kontingentpris

Gratis medlemskab til studerende

Høj grad af tilgængelighed

Fornuftigt ry blandt forbrugerne

Rigtig god forståelse for akademikerverdenen.

Ulemper

Ikke alle er velkomne

Ingen mulighed for fagforening.

Medlemskab giver adgang til alverdens kompetent rådgivning

Som bemærket udvikler Akademikernes A-kasse tilbud samt rådgivning, der ruster det enkelte medlem i jagten på det gode job.

Disse tilbud og den rådgivning vedrører blandt andet en kursus-platform, som du vil få adgang til som medlem. På denne platform vil du få adgang til en række kurser omhandlende alt fra jobsøgning og iværksætteri til software og selvstændighed.

Foruden adgang til en række forskellige kurser byder Akademikernes A-kasse på en masse vejledende artikler samt videoer, der er særligt relevante for de jobsøgende typer, og faktisk kan du allerede nu – selvom du ikke måtte være medlem – tilgå noget af det vejledende materiale, eksempelvis en fin videoguide til, hvordan du kan skrive en god ansøgning.

Derudover vil du som medlem få adgang til en række forskellige workshops med fokus på forskellige temaer. Nogle workshops vil være målrettet den jobsøgende type, andre vil være målrettet iværksætteren og atter andre vil være målrettet de nyuddannede.

Sidst, men ikke mindst vil du naturligvis også kunne få kompetent rådgivning ved at give en af medarbejderne hos Akademikernes A-kasse et kald, sæt du måtte have spørgsmål af den ene eller anden art.

Med egen jobportal 

En ting, der er med til at gøre Akademikernes A-kasse til noget særligt, er, at a-kassen har sin egen jobportal. På denne portal kan du oprette en jobagent, hvor du kan indtaste krav og ønsker til dit kommende job, hvorefter du automatisk får besked, hver gang der tilføjes et nyt job til portalen, der imødekommer dine krav og ønsker. 

Ydermere kan du få præsenteret alle de p.t. opslåede job efter kategori for hurtigt at få afklaret, hvorvidt der måtte være interessante job for dig på portalen.

Jobportalen er også udstyret med en søgefunktion, hvorfor du vil kunne søge dig frem til eventuelle relevante jobs. 

Derudover kan du via jobportalen udforme en jobprofil, hvilket formentlig vil føre til, at det traditionelle jobsøgningsforhold vendes på hovedet. Sagen er nemlig den, at mange virksomheder kontakter Akademikernes A-kasse med henblik på at finde deres næste medarbejder frem for at slå en jobannonce op.

Med en jobprofil vil du få tilsendt relevante stillingsopslag, når en virksomhed hiver fat i Akademikernes A-kasse og beder om hjælp med at finde en medarbejder med en profil, der minder om din. 

Hvert år formidles der over 5000 job gennem Akademikernes A-kasses jobportal, så chancerne for at lande et godt job igennem denne må bestemt siges at være til stede.

Mange medlemsfordele

Som medlem af Akademikernes A-kasse får du en masse fordele, hvoraf vi allerede har gennemgået en række af disse. 

Samtlige fordele ved et medlemskab i denne a-kasse er fagrelevante, hvilket vil sige, at de relaterer sig til din jobsituation, din faglige udvikling eller lignende.

Hos en række andre a-kasser tilbydes medlemmerne ellers et par fordele, der rækker udover det faglige, eksempelvis fribilletter til sportsarrangementer, adgang til billige feriehuse samt rabatter i en masse butikker, men sådan er det altså ikke hos Akademikernes A-kasse. Her er der 100 % fokus på det, som en a-kasse først og fremmest skal hjælpe med. 

Med henblik på at gøre tingene så overskuelige som muligt for dig har vi samlet de – i vores øjne – største medlemsfordele hos Akademikernes A-kasse i nedenstående punktopstilling:

– Adgang til effektiv jobportal
– Adgang til en masse online-kurser
– Adgang til spændende workshops
– Mulighed for lønsikring
– Lav kontingentpris
– Du kommer hurtigt i job – de er specialister i at få akademikere i arbejde
– Gode vejledningsmuligheder for dig, der har en iværksætter i maven.

Et fornuftigt fint ry blandt forbrugerne

I skrivende stund har Akademikernes A-kasse modtaget over 740 anmeldelser på Trustpilot og præsteret en samlet score på 3,9, hvilket – ifølge Trustpilot – svarer til ‘god’. 

Dermed er det vist ikke helt forkert at konkludere, at Akademikernes A-kasses medlemmer overordnet set er fint tilfredse.

Hele 71 % af de forbrugere, der har anmeldt a-kassen på Trustpilot, har kvitteret med fem stjerner, mens 13 % har kvitteret med en enkelt stjerne. 

Hvad roses Akademikernes A-kasse for?

Af de positivt stemte anmeldere roses Akademikernes A-kasse medarbejdere ofte for at være hjælpsomme, fagligt kompetente og altid villige til at hjælpe.

Derudover udtrykker mange medlemmer tilfredshed med de forskellige webinarer og kurser, som Akademikernes A-kasse afholder – særligt deres workshop målrettet startups får meget ros.

Hvad kritiseres Akademikernes A-kasse for?

Som bemærket tidligere er Akademikernes A-kasse dog ikke udelukkende fyldt med positivt stemte anmeldelser. Enkelte kritiske røster råber også op, og det gør de, fordi de mener, at de har fået en mangelfuld og dårlig rådgivning.

Størstedelen af klagerne omhandler dog tilgængeligheden af rådgivningspersonale. Mange mener, at de hos Akademikernes A-kasse er for sløve i forhold til at besvare spørgsmål, og at tidsrummene for telefonisk support er for smalle.

Kort opsummering

Akademikernes A-kasse er Danmarks største a-kasse for akademikere målt på antallet af medlemmer, og vi gætter på, at mange af medlemmerne har valgt netop Akademikernes A-kasse, fordi:

– Kontingent er lavt
– A-kassen byder på mange muligheder for kompetent rådgivning
– Et medlemskab giver adgang til en fin jobportal
– A-kassen har ry for at hjælpe medlemmerne hurtigt i job
– A-kassen er dygtige til at hjælpe iværksættere i gang.

Derudover trækker det ej heller ned, at a-kassen har et fint ry på Trustpilot. 

Der er meget at rose a-kassen for, men desværre er alt ikke perfekt. A-kassens medarbejdere skal nemlig have lidt kritik for ikke altid være lige hurtige, når det kommer til at vende tilbage på medlemmernes henvendelser. 

Derudover trækker det også en smule ned, at a-kassen ikke byder på medlemsfordele ud over de faglige. Det gør flere af konkurrenterne nemlig, blandt andet Det Faglige Hus og 3F.

Akademikernes a-kasse logo 300x150
4.1/5

4.1/5

Akademikernes a-kasse logo 300x150
4.1/5

4.1/5

Sådan tjener vi penge

Vores forretningsmodel baserer sig på noget, der kaldes affiliate-marketing, hvilket betyder, at vi sommetider tjener penge, hvis en af vores besøgende klikker sig videre til en af vores foreslåede a-kasser/fagforeninger og tilmelder sig denne.

At vi er et kommercielt foretagende betyder dog ikke, at du ikke kan stole på os. Intet er nemlig vigtigere for os end at rådgive vores besøgende så godt og reelt som overhovedet muligt, og derfor har vi også indført en række processer, som sikrer, at kommercielle interesser aldrig kommer til at influere negativt på vores evne til at rådgive reelt og oprigtigt.

I den henseende er det værd at bemærke, at vi altid vurderer og anmelder en a-kasse/fagforening, før vi undersøger muligheden for et kommercielt samarbejde med a-kassen/fagforeningen.

Et andet islæt ved vores site, der understreger den førnævnte pointe om, at intet er af større vigtighed for os end at levere sublim, oprigtig rådgivning, er, at vores oversigter indeholder en del a-kasser/fagforeninger, som vi ikke kompenseres for at promovere, men som vi mener, det er i den besøgendes interesse at blive eksponeret for.

Et overblik over vores samarbejdspartnere

Hos A-kasse-guiden.dk spiller vi med åbne kort og vægter gennemsigtighed yderst højt, hvorfor der herunder følger en oversigt over de a-kasser/fagforeninger, som vi p.t. har økonomiske samarbejder med:

Det Faglige Hus, ASE, Frie, FTFa, Lederne, Lederne Virksom, Business Danmark, Min A-kasse, Akademikernes A-kasse og CA.