Spring til indhold

A-kasse-guiden.dk indeholder reklamelinks. Læs mere.

Anmeldelse af
3F

3F Screenshot
0
3.7/5
Rådgivningsniveau
4.5/5
Tilgængelighed
5/5
Ry blandt forbrugerne
3/5
Medlemsgoder
4.5/5
Pris
1.5/5

Bliv klogere på vores bedømmelsesproces her.

Priser

A-kasse

537 kr./md.

Fagforening

487 kr./md.

Vær opmærksom på, at der optræder affiliate-links på siden.

Uddybende intro til og anmeldelse af
3F

3F er først og fremmest et fagforbund, som organiserer både ufaglærte og erhvervsuddannede lønmodtagere. At 3F har valgt netop det navn, som de nu engang har, er ingen tilfældighed. 3F står nemlig for Fagligt Fælles Forbund. 

På landsplan er 3F Danmarks største fagforening med sine over 250.000 medlemmer. Foruden at byde på en fagforening byder 3F også på en a-kasse

Selv hævder 3F, at deres centrale mål er:

  • Fuld beskæftigelse
  • Et rummeligt arbejdsmarked
  • Et sikkert arbejdsmiljø
  • Uddannelse til alle.

For mange, men ikke for alle

3F’s a-kasse samt fagforening appellerer til rigtig mange, men dog ikke til alle. For at blive medlem hos 3F kræver det nemlig, at du tilhører en af følgende seks brancher:

– Industri
– Byggeri
– Transport
– Offentlig (herunder for eksempel park og vej)
– Privat Service, Hotel og Restauration
– Det grønne område (landbrug, gartneri med videre).

På minus-siden betyder det, at ikke alle kan få lov at blive en del af 3F’s fællesskab, mens det på plus-siden betyder, at 3F kan fokusere alle sine kræfter og al sin energi på et afgrænset område, hvilket uomtvisteligt fører til, at 3F er endnu bedre inde i sit stof, end fagforbundet ville have været, hvis det skulle dække alle nicher og brancher. 

Fordele

Hæderligt ry på Trustpilot

Danmarks største fagforening

Dækker hele landet

Store medlemsfordele for de fodboldglade.

Ulemper

Ikke den billigste a-kasse samt fagforening.

Dækker hele landet

3F har over 60 afdelinger fordelt rundt omkring i hele Danmark, så uanset hvor du måtte bo henne i landet, vil du altid være i nærheden af et af 3F’s mange kontorer. Dermed vil du altid have let ved at komme til eventuelle møder eller lignende hos 3F.

Kompetent rådgivning i den form, du ønsker

For langt de fleste er det mest centrale ved at blive medlem af en a-kasse at sikre sig retten til dagpenge. Denne ret sikres du naturligvis også, hvis du bliver medlem af 3F’s a-kasse – i hvert fald så længe du overholder de forpligtelser, som er gældende for retten til dagpenge. 

A-kasser er dog meget mere end et økonomisk sikkerhedsnet. A-kasser – og særligt dem der også tilbyder fagforeninger – er nemlig også rådgivende instanser, der kan vejlede deres medlemmer om arbejdsforhold og lignende. Tilmed byder mange a-kasser og fagforeninger på kurser og workshops, som vil kunne øge medlemmernes chance for at lande et relevant job hurtigst muligt. 

Når det kommer til kyndig og kompetent rådgivning, må man i den grad sige, at 3F leverer varen. Som medlem af 3F vil du nemlig blandt andet få adgang til en masse viden via 3F’s hjemmeside,

På deres site har 3F nemlig lavet et menupunkt kaldet ‘få hjælp’, hvor de har samlet en masse rådgivende artikler inden for blandt andet følgende områder: Dagpenge, overenskomst, efterløn, opsigelse og så videre. 

Under menupunktet har de indsat en søgeboks, hvor du kan indtaste et søgeord – eksempelvis barsel eller løn – hvorefter systemet vil vise dig de relevante søgninger relateret til dit søgeord.

I dag foretrækker rigtig mange at informationssøge online, hvorfor man må sige,  at 3F’s rådgivningssystem er yderst nutidigt udformet. Selvom mange foretrækker at informationssøge online, gælder dette dog ikke for alle, og dette bliver der naturligvis også taget hensyn til hos 3F.

Som medlem af 3F vil du nemlig også have adgang til telefonisk rådgivning, hvis du skulle være typen, der foretrækker at modtage gode råd via dette medie. 

Mange spændende medlemsfordele 

Som medlem af 3F’s a-kasse samt fagforening er du naturligvis sikret retten til dagpenge samt en masse kompetent rådgivning, uanset om du måtte søge nyt job, føle dig uretfærdigt behandlet på dit nuværende eller befinde dig i en helt tredje situation, hvor du godt kunne bruge lidt hjælp og støtte. 

Derudover byder et medlemskab også på en række andre goder. De fedeste præsenteres i punktform herunder:

– Fribilletter til Superligakampe 
– Tilbud på en række forsikringer
– Rabat i mere end 1300 butikker og webshops
– Mulighed for at leje eksklusive feriehuse i Danmark og Europa.

En del modstandere på Trustpilot – overordnet set dog ok

I skrivende stund har 3F modtaget over 900 anmeldelser på Trustpilot og præsteret en samlet score på 3,1, hvilket svarer til ‘middel’.

41 % af de forbrugere, der har anmeldt 3F på Trustpilot, har kvitteret med fem stjerner, mens 50 % har kvitteret med en enkelt stjerne. 

Hvad roses 3F for?

Af de positivt stemte Trustpilot-anmeldere roses 3F ofte for deres lyst og vilje til at kæmpe for medlemmerne, uanset om kampen vedrører uddannelse, løn eller noget tredje. 

Derudover roses 3F af mange for altid at levere kyndig og saglig rådgivning. 

Hvad kritiseres 3F for?

De kritikpunkter, der er gennemgående i de negativt stemte anmeldelser, vedrører sløve processer og misforståelser i forskellige sager. Nogle medlemmer føler sig dårligt vejledt, hvilket har ført til, at de ikke har kunnet få dagpenge på det tidspunkt, hvor de havde forventet, og det er naturligvis frustrerende, hvorfor en klage på Trustpilot har været både oplagt samt en måde, hvorpå disse medlemmer har kunnet afreagere.

Når man læser om de dårlige oplevelser i forhold til rådgivningen, skal man altid minde sig selv om, at det som regel kun er dem, der har dårlige oplevelser, der skriver en anmeldelse af sig selv. 

Alle dem, hvor alt går, som det skal, skriver sjældent en anmeldelse – i hvert fald ikke medmindre de aktivt bliver opfordret til det. 

Det er derfor næppe helt forkert at antage, at langt de fleste forløb hos 3F forløber, som de skal, selvom man kan få det modsatte indtryk, når man scroller igennem de mange anmeldelser på Trustpilot.

Kort opsummering

Fagforbundet 3F byder både på en a-kasse og en fagforening, og målt på medlemmer er det faktisk Danmarks største fagforening. Fagforbundet dækker seks forskellige brancher og varetager et utal af overenskomstforhandlinger og deslige. 

Prismæssigt befinder medlemskaberne til både a-kasse og fagforening sig i den høje ende, hvilket uden tvivl afskrækker nogle potentielle medlemmer.

Hvis du befinder dig i en af de brancher, som 3F varetager, så finder du dog næppe et meget bedre match. 

Som medlem af 3F’s a-kasse og fagforening får du adgang til en masse kyndig vejledning om alverdens arbejdsmæssige forhold. Derudover er du naturligvis sikret retten til dagpenge, sæt du skulle være så uheldige at blive ledig.

Derudover byder et medlemskab på en række interessante fordele, såsom fribilletter til en række Superliga-kampe, billigere forsikringer samt et utal af rabatter. 

3F har kontorer i hele landet, så uanset hvor du måtte være bosat, vil du altid være i nærheden af en af 3F’s afdelinger, hvorfor et potentielt møde på 3F’s adresse aldrig vil være nogen stor udfordring. 

Kigger man på 3F’s ry på Trustpilot, er dette nogenlunde. Der er dog en række a-kasser og fagforeninger, der hyldes væsentlig mere af forbrugerne, end 3F bliver. 

3F logo 300x150
3.7/5

3.7/5

3F logo 300x150
3.7/5

3.7/5

Lige nu

GRATIS fagforening i 6 måneder

Tilmeld dig i dag og få fagforening til 0 kr. i et halvt år hos vores testvinder, Det Faglige Hus.

Sådan tjener vi penge

Vores forretningsmodel baserer sig på noget, der kaldes affiliate-marketing, hvilket betyder, at vi sommetider tjener penge, hvis en af vores besøgende klikker sig videre til en af vores foreslåede a-kasser/fagforeninger og tilmelder sig denne.

At vi er et kommercielt foretagende betyder dog ikke, at du ikke kan stole på os. Intet er nemlig vigtigere for os end at rådgive vores besøgende så godt og reelt som overhovedet muligt, og derfor har vi også indført en række processer, som sikrer, at kommercielle interesser aldrig kommer til at influere negativt på vores evne til at rådgive reelt og oprigtigt.

I den henseende er det værd at bemærke, at vi altid vurderer og anmelder en a-kasse/fagforening, før vi undersøger muligheden for et kommercielt samarbejde med a-kassen/fagforeningen.

Et andet islæt ved vores site, der understreger den førnævnte pointe om, at intet er af større vigtighed for os end at levere sublim, oprigtig rådgivning, er, at vores oversigter indeholder en del a-kasser/fagforeninger, som vi ikke kompenseres for at promovere, men som vi mener, det er i den besøgendes interesse at blive eksponeret for.

Et overblik over vores samarbejdspartnere

Hos A-kasse-guiden.dk spiller vi med åbne kort og vægter gennemsigtighed yderst højt, hvorfor der herunder følger en oversigt over de a-kasser/fagforeninger, som vi p.t. har økonomiske samarbejder med:

Det Faglige Hus, ASE, Frie, FTFa, Lederne, Lederne Virksom, Business Danmark, Min A-kasse, Akademikernes A-kasse og CA.