Spring til indhold

A-kasse-guiden.dk indeholder reklamelinks. Læs mere.

Anmeldelse af
Dansk Metal

Dansk Metal screenshot
0
3.9/5
Rådgivningsniveau
4.5/5
Tilgængelighed
5/5
Ry blandt forbrugerne
3.5/5
Medlemsgoder
5/5
Pris
1.5/5

Bliv klogere på vores bedømmelsesproces her.

Priser

A-kasse

535 kr./md.

Fagforening

Fra 550 kr./md.

Uddybende intro til og anmeldelse af
Dansk Metal

Dansk Metal er en a-kasse og fagforening målrettet folk i følgende brancher: Teknik, mekanik og it. Med andre ord er det altså ikke alle og enhver, der kan blive medlem af Dansk Metal. 

Et medlemskab kræver nemlig, at man har gennemført eller i færd med at gennemføre en af mere end 90 uddannelser, som befinder sig under Dansk Metals organisationsområde.

På nuværende tidspunkt har Dansk Metal over 100.000 medlemmer, hvoraf næsten 10.000 af disse er lærlinge og elever.

Som organisation løser Dansk Metal rigtig mange opgaver, hvor alle har det tilfælles, at de på den ene eller anden måde er relateret til at sikre Dansk Metals medlemmer gode løn- og arbejdsvilkår.

Afdelinger i hele landet

Dansk Metal har afdelinger i hele landet, hvilket gør foreningen attraktiv for alle i den rette branche uanset bopæl. Den helt store fordel ved, at Dansk Metal er repræsenteret i så mange områder, som tilfældet er, er, at uanset hvor du måtte bo, vil du ikke skulle transportere dig selv langt for at komme til et eventuelt møde hos Dansk Metal.  

Fordele

Høj grad af tilgængelighed

Mange medlemsfordele

Få rådgivning af medarbejdere med stort kendskab til dit fagområde.

Ulemper

En af de dyreste a-kasser og fagforeninger.

Få kompetent rådgivning fra folk, der kender din branche indgående

Hos Dansk Metal kan du få rådgivning om alt, der relaterer sig til din arbejdsmæssige situation. 

Rådgivningen, du ender med at få brug for som medlem af Dansk Metal, vil du kunne modtage på flere forskellige måder.

Eksempelvis vil du på Dansk Metals hjemmeside kunne finde ekstremt mange velskrevne artikler, der beskæftiger sig med hyppigt forekommende problemstillinger på arbejdet i den branche, du tilhører. 

Herunder følger en oversigt over alle de hovedemner, hvor indenfor Dansk Metals medarbejdere har skrevet rådgivende artikler.

Dog er det ikke alle, der foretrækker at informationssøge online, hvilket Dansk Metal naturligvis tager hensyn til.

Derfor har du naturligvis også, sæt du er medlem af Dansk Metal, mulighed for at give Dansk Metals medarbejdere et kald, hvis du står i en penibel arbejdsmæssig situation, hvor du godt kunne bruge lidt sparring og rådgivning fra specialister. 

Adgang til mange fede arrangementer

Som medlem af Dansk Metal inviteres du til en masse forskellige arrangementer. Nogle af disse arrangementer er designet med henblik på at hjælpe dig med at øge din faglige ballast, mens andre arrangementer primært har et sigte om at give dig en sjov og hyggelig dag/aften, hvor du kan netværke med en masse branchefolk. 

Mange medlemsfordele

Som du nok fornemmer, er der rigtig mange fordele ved at indmelde sig i Dansk Metals a-kasse og fagforening. Vi har allerede nævnt en masse af disse, men det er langt fra sikkert, at samtlige omtalte fordele har klistret sig fast til din hukommelse, da du har fået rigtig mange information på ganske kort tid.

For overskuelighedens skyld samler vi derfor kort herunder de – i vores øjne – største medlemsfordele i en punktopstilling. 

Punktopstillingen vil dels byde på fordele, vi allerede har berørt, men også introducere dig for en række fordele, vi endnu ikke har nævnt endnu.

  • Økonomisk sikring ved ledighed, sæt du overholder de gældende forpligtelser
  • Adgang til kompetente rådgivere 
  • Adgang til en masse spændende arrangementer 
  • Mulighed for juridisk rådgivning 
  • Rabat på en række forsikringer
  • Gratis speedway-billetter
  • Stærke overenskomster
  • Rabat på ferier
  • Gratis ishockey-billetter
  • Rabatter i mere end 1000 butikker.

Et rigtig fint ry blandt forbrugerne

I skrivende stund har Dansk Metal modtaget over 440 anmeldelser på Trustpilot og præsteret en samlet score på 3,3, hvilket svarer til ‘middel’.

56 % af de forbrugere, der har anmeldt Dansk Metal på Trustpilot, har kvitteret med fem stjerner, mens 24 % har kvitteret med en enkelt stjerne. 

Hvad roses Dansk Metal for?

Hvis man isolerer alle de positivt stemte anmeldelser, vil man se, at noget af den ros, der er gennemgående, vedrører Dansk Metals evne til at hjælpe og rådgive deres medlemmer. Mange anmeldere udtrykker stor tilfredshed med den sparring, de har fået hos Dansk Metal, om alt fra udarbejdelse af CV til rådgivning om efteruddannelse. 

Derudover udtrykker flere anmeldere tilfredshed med, at de er blevet mødt i øjenhøjde og i en munter tone af Dansk Metals medarbejdere, der på ingen måde presser medlemmerne, men derimod gør, hvad de kan for at hjælpe dem.

Hvad kritiseres Dansk Metal for?

Dansk Metals Trustpilot er – som bemærket – desværre ikke kun beklædt med rosende kommentarer. Blandt de mange positive anmeldelser finder man nemlig også en række negative, og hvis man isolerer de mest negative, kan man se, at de kritikpunkter, der er gennemgående, omhandler dårlige oplevelser med servicen og rådgivningen. Flere negative anmeldere hævder, at de er blevet dårligt vejledt, og det kan de naturligvis ikke forstå, når Dansk Metal er en af de dyreste a-kasser og fagforeninger på markedet. Netop derfor mener de, at rådgivnings- og serviceniveauet bør være mere end i orden. 

Derudover udtrykker enkelte af de negative anmeldere utilfredshed med tonen, de er blevet mødt med. Nogle af disse anmeldere beskriver tonen som arrogant og alt andet end imødekommende. 

Ydermere er der nogle få, der hævder, at svartiden på spørgsmål over mail er utilfredsstillende lang, og at der er for lang ventetid i forhold til at komme igennem til en medarbejder via telefon.

Kort opsummering

Dansk Metal er en a-kasse og fagforening målrettet folk i følgende brancher: Teknik, mekanik og it. 

Med sine +100.000 medlemmer kan man vist godt sige, at Dansk Metal er en yderst populær a-kasse og fagforening, og det forstår vi egentlig godt. Der er nemlig mange gode ting at sige om organisationen. 

Dels er det positivt, at rådgivningsmulighederne er flerartede, og at den rådgivning, som Dansk Metal leverer, som regel er af høj kvalitet. 

Derudover er det positivt, at Dansk Metal byder på uhørt mange medlemsfordele. 

Sidst, men ikke mindst er det positivt, at Dansk Metal ikke høvles ned på Trustpilot, hvor organisationen i skrivende stund har præsteret en samlet score på 3,3.

Som du kan se, er der meget, som Dansk Metal kan roses for. 

Desværre er der også en række forhold, der kalder på lidt negativ kritik, og det være sig blandt andet kontingentsatserne, som er i den høje ende.

Dansk Metal logo 300x150
3.9/5

3.9/5

Dansk Metal logo 300x150
3.9/5

3.9/5

Lige nu

GRATIS fagforening i 6 måneder

Tilmeld dig i dag og få fagforening til 0 kr. i et halvt år hos vores testvinder, Det Faglige Hus.

Sådan tjener vi penge

Vores forretningsmodel baserer sig på noget, der kaldes affiliate-marketing, hvilket betyder, at vi sommetider tjener penge, hvis en af vores besøgende klikker sig videre til en af vores foreslåede a-kasser/fagforeninger og tilmelder sig denne.

At vi er et kommercielt foretagende betyder dog ikke, at du ikke kan stole på os. Intet er nemlig vigtigere for os end at rådgive vores besøgende så godt og reelt som overhovedet muligt, og derfor har vi også indført en række processer, som sikrer, at kommercielle interesser aldrig kommer til at influere negativt på vores evne til at rådgive reelt og oprigtigt.

I den henseende er det værd at bemærke, at vi altid vurderer og anmelder en a-kasse/fagforening, før vi undersøger muligheden for et kommercielt samarbejde med a-kassen/fagforeningen.

Et andet islæt ved vores site, der understreger den førnævnte pointe om, at intet er af større vigtighed for os end at levere sublim, oprigtig rådgivning, er, at vores oversigter indeholder en del a-kasser/fagforeninger, som vi ikke kompenseres for at promovere, men som vi mener, det er i den besøgendes interesse at blive eksponeret for.

Et overblik over vores samarbejdspartnere

Hos A-kasse-guiden.dk spiller vi med åbne kort og vægter gennemsigtighed yderst højt, hvorfor der herunder følger en oversigt over de a-kasser/fagforeninger, som vi p.t. har økonomiske samarbejder med:

Det Faglige Hus, ASE, Frie, FTFa, Lederne, Lederne Virksom, Business Danmark, Min A-kasse, Akademikernes A-kasse og CA.