Spring til indhold

A-kasse-guiden.dk indeholder reklamelinks. Læs mere.

Anmeldelse af
Min A-kasse

Min a-kasse screenshot 2024
0
4/5
Rådgivningsniveau
4/5
Tilgængelighed
3.5/5
Ry blandt forbrugerne
4.5/5
Medlemsgoder
3.5/5
Pris
4.5/5

Bliv klogere på vores bedømmelsesproces her.

Priser

A-kasse

506 kr./md.

Fagforening

Ingen

Vær opmærksom på, at der optræder affiliate-links på siden.

Uddybende intro til og anmeldelse af
Min A-kasse

Min A-kasse er en a-kasse, der selv hævder, at de sætter en ære i at holde kontingentet nede og servicen i top. I forhold til kontingentet lykkes det ganske hæderligt, da Min A-kasse er en af landets absolut billigste af slagsen. 

I forhold til servicen går det også ganske hæderligt, hvilket kan underbygges af, at Min A-kasse ligger i toppen, hvad angår medlemstilfredshed i MSI-undersøgelser. 

Min A-kasse har en del år på bagen. Den blev nemlig stiftet helt tilbage i 1914, hvilket gør den til en af de ældste a-kasser i Danmark. 

Da a-kassen blev stiftet, var målgruppen snæver og afgrænset, hvilket i den grad må siges at have ændret sig i løbet af de mere end 100 år, som a-kassen har eksisteret. 

I dag er a-kassen nemlig, hvad man kalder en tværfaglig a-kasse, hvilket betyder, at alle – uanset branche, politisk overbevisning, religion og så videre – er velkomne. 

Det tværfaglige fokus, kombineret med det lave kontingent og den fine service, har resulteret i, at Min A-kasse i dag har passeret mere end 90.000 medlemmer. Ganske godt gået, hvis du spørger os!

En ulempe ved en tværfaglig a-kasse er som regel, at en sådan a-kasse – af gode grunde – ikke er specialiseret i samtlige medlemmers fag, hvilket kan påvirke kvaliteten af rådgivningen negativt. 

En måde, hvorpå man som a-kasse kan håndtere denne udfordring, er via samarbejder med forskellige faglige organisationer med speciale i forskellige brancher, og det er netop, hvad Min A-kasse gør. De samarbejder nemlig med hele 14 forskellige faglige organisationer med henblik på at opnå et mere dybdegående kendskab til medlemmernes fag. 

6 kontorer i Danmark

Min A-kasse har kontorer i Aalborg, Aarhus, Fredericia, København, Rødovre og Valby. 

At være tilstede i disse seks byer er desværre på ingen måde nok til at score topkarakter i tilgængelighed hos os, da vi mener denne kunne være væsentlig bedre. 

Hvis du eksempelvis bor på den jyske vestjysk eller på Fyn, vil du have relativt lang vej til et af Min A-kasses kontorer, hvilket kan blive et irritationsmoment, hvis du på et tidspunkt skal til et eller flere møder hos Min A-kasse. Derfor er afstand til nærmeste kontor et parameter, vi anbefaler alle at have med i deres overvejelser, når de vælger a-kasse.

Fordele

Godt ry blandt forbrugerne

Mange medlemsfordele

Gratis for studerende under 30 år

Mulighed for lønsikring

Mange gode muligheder for rådgivning.

Ulemper

Ikke specialister i din branche.

Fine rådgivningsmuligheder

Som medlem af en a-kasse er du først og fremmest sikret økonomisk, sæt du skulle være så uheldig at blive ledig. Ofte byder et medlemskab dog på meget mere end blot økonomisk sikring, og dette er da også tilfældet hos Min A-kasse, hvor et medlemskab – foruden den økonomiske sikring – vil give dig adgang til en masse værdifuld viden og rådgivning. 

Hvis du som medlem af Min A-kasse bliver ledig, vil du blive tildelt en karriererådgiver, som vil kunne hjælpe dig med at lægge en strategi for, hvordan du lander dit næste ønskejob. Med denne rådgiver vil du blandt andet kunne sparre omkring dit CV, din ansøgning, og hvordan du skal håndtere eventuelle jobsamtaler. 

Derudover vil du som medlem få adgang til en lukket portal, der består af et utal af spændende online-kurser, som vil kunne opkvalificere dig i forhold til din jobsøgning. 

Ydermere vil du via Min A-kasse kunne få adgang til efteruddannelse.

Bliv gratis medlem som studerende 

Hvis du er studerende og under 30 år, kan du blive medlem af Min A-kasse kvit og frit.

Mange studerende spekulerer ikke særligt meget i a-kasse-medlemskab, hvilket er en stor fejl, da du skal have være medlem af en a-kasse i et år som studerende, hvis du vil undgå den berygtede karensperiode, før du kan få udbetalt dagpenge.

Mange medlemsfordele

Vi har allerede berørt en række af de store fordele, der er forbundet med et medlemskab hos Min A-kasse. Da du har fået mange informationer på relativt kort tid, er det dog langt fra sikkert, at alle medlemsfordelene har klistret sig fast til din bevidsthed, og det går jo ikke!

Derfor opremser vi herunder – for overskuelighedens skyld – de største medlemsfordele i punktforum. Nogle af fordelene har vi allerede nævnt, mens andre vil være nye for dig: 

  • Økonomisk tryghed ved ledighed
  • Blandt de billigste a-kasser
  • Du får hjælp til at lande dit næste job 
  • Du får gratis adgang til en hulens masse fede kurser
  • Mulighed for at tilkøbe lønsikring
  • Mulighed for efteruddannelse
  • Mulighed for at komme til spændende foredrag og workshops.

Et hæderligt ry på Trustpilot

I skrivende stund har Min A-kasse modtaget over 2.020 anmeldelser på Trustpilot og præsteret en samlet score på 4,6, hvilket svarer til ‘fremragende’.

Dermed er det vist ikke helt forkert at konkludere, at a-kassens medlemmer overordnet set er fint tilfredse.  

Hele 64 % af de forbrugere, der har anmeldt Min A-kasse på Trustpilot, har kvitteret med fem stjerner, mens 14 % har kvitteret med en enkelt stjerne. 

Hvad roses Min A-kasse for?

Af de positivt stemte anmeldere roses Min A-kasse især for altid at være behjælpelige og for at levere rådgivning, som gør en forskel. Derudover roser mange af Trustpilot-anmelderne Min A-kasse for at møde medlemmerne i øjenhøjde og for at udvise forståelse for den situation, som det enkelte medlem befinder sig i.

Rigtig mange fremhæver Min A-kasses CV-samtale som værende yderst givende, og som noget, der har gjort en forskel i jobsøgningsprocessen.

Hvad kritiseres Ase for?

Som bemærket er alle anmeldelser dog ikke positive. 1/5 af samtlige er nemlig – i skrivende stund – yderst negative, og hvis man isolerer disse negative anmeldelser, vil man se, at de kritikpunkter, der går igen, vedrører problemer med udbetaling og oplevelser med mangelfuld vejledning samt et fravær af klar kommunikation. 

Ligeledes fremgår det tydeligt i de negative anmeldelser, at der sommetider sker misforståelser mellem medlemmerne og Min A-kasses ansatte.

Kort opsummering

Min A-kasse er en a-kasse, der stræber efter levere en hæderlig service til en lav kontingentsats. Begge dele lykkes ganske hæderligt, da Min A-kasse er en af de billigste a-kasser på markedet, samtidig med a-kassen præsterer rigtig fint i diverse kundetilfredshedsundersøgelser samt på Trustpilot. 

Melder du dig ind i Min A-kasse, er du naturligvis først og fremmest økonomisk sikret, hvis du skulle blive ledig.

Derudover vil du via medlemskabet kunne få hjælp og vejledning, der formentlig bevirker, at du lettere og hurtigere lander et godt job, end hvis du ikke havde været medlem. 

Ydermere får du som medlem adgang til en platform med online-kurser, som vil kunne øge kvaliteten af din jobsøgningsindsats. 

På nuværende tidspunkt har Min A-kasse over 90.000 medlemmer, og vi forestiller os ikke, at dette medlemstal falder væsentligt. Der er nemlig rigtig mange fine argumenter for at melde sig ind i Min A-kasse. 

Dog er der også en række argumenter imod, eksempelvis at a-kassen ikke byder på nogen fagforening, og at a-kassen “kun” har 6 kontorer i hele Danmark, hvorfor mange vil opleve, at de bor relativt langt fra det nærmeste Min A-kasse-kontor.

4/5

4.0/5

4/5

4.0/5

Sådan tjener vi penge

Vores forretningsmodel baserer sig på noget, der kaldes affiliate-marketing, hvilket betyder, at vi sommetider tjener penge, hvis en af vores besøgende klikker sig videre til en af vores foreslåede a-kasser/fagforeninger og tilmelder sig denne.

At vi er et kommercielt foretagende betyder dog ikke, at du ikke kan stole på os. Intet er nemlig vigtigere for os end at rådgive vores besøgende så godt og reelt som overhovedet muligt, og derfor har vi også indført en række processer, som sikrer, at kommercielle interesser aldrig kommer til at influere negativt på vores evne til at rådgive reelt og oprigtigt.

I den henseende er det værd at bemærke, at vi altid vurderer og anmelder en a-kasse/fagforening, før vi undersøger muligheden for et kommercielt samarbejde med a-kassen/fagforeningen.

Et andet islæt ved vores site, der understreger den førnævnte pointe om, at intet er af større vigtighed for os end at levere sublim, oprigtig rådgivning, er, at vores oversigter indeholder en del a-kasser/fagforeninger, som vi ikke kompenseres for at promovere, men som vi mener, det er i den besøgendes interesse at blive eksponeret for.

Et overblik over vores samarbejdspartnere

Hos A-kasse-guiden.dk spiller vi med åbne kort og vægter gennemsigtighed yderst højt, hvorfor der herunder følger en oversigt over de a-kasser/fagforeninger, som vi p.t. har økonomiske samarbejder med:

Det Faglige Hus, ASE, Frie, FTFa, Lederne, Lederne Virksom, Business Danmark, Min A-kasse, Akademikernes A-kasse og CA.