Spring til indhold
Hjem » Hvor mange jobs skal man søge om ugen?

Hvor mange jobs skal man søge om ugen?

  • af

Der bliver stillet krav til dig, hvis du er ledig, og modtager dagpenge. Ét af de krav er, at du skal søge jobs, så du kan komme tilbage i arbejde. 

Ifølge Rådighedsbekendtgørelsen er der ikke et generelt antal jobs, som alle ledige skal søge. Det vil derimod være op til din a-kasse at vurdere, hvad der er realistisk og rimeligt.

I vores gennemgang af de mange a-kasser, hvor vi blandt andet har kigget nærmere på deres respektive krav til jobsøgning, kan vi se, at der som oftest er en forventning om, at du som ledig søger minimum 1-2 jobs om ugen.

Din a-kasse kan have særlige krav til antallet af ansøgninger

Selvom der hos de fleste a-kasser er en generel forventning om, at den ledige søger minimum 1-2 jobs om ugen, er der en smule forskel på, nøjagtigt hvordan kravene ser ud. Derfor har vi kigget nærmere på en håndfuld af de største danske a-kasser, så du kan blive klogere på deres krav til antallet af ansøninger:

  • Ase: 1 job hver uge og minimum 6 jobs om måneden.
  • FTFa: 1 fultidsjob hver uge, og minimum 7 jobs hver måned.
  • Krifa: Antal efter aftale.
  • 3F: Mindst 2 jobs om ugen.
  • Akademikernes A-kasse: 1-2 job om ugen og minimum 6 om måneden.
  • Min a-kasse: Antal efter aftale.

Som du kan se, er der altså lidt forskel på, hvordan kravene til antallet af jobs, som du skal søge hver uge, er skruet sammen. Derudover vil antallet i mange tilfælde også afhænge af, hvad du har aftalt med din a-kasse.

Lav en aftale med din a-kasse

Hos enkelte a-kasser er kravene til din jobsøgning noget, som bliver aftalt af den ledige og a-kassen. Reglerne til jobsøgning er altså ikke nødvendigvis  skåret i granit, og der vil typisk være mulighed for at forhandle.

Der kan være tilfælde, hvor det ikke giver mening at søge en stor mængde jobs – fx hvis du har erfaring i en branche, hvor der kun er ganske få jobs. I et sådan tilfælde kan a-kassen kræve, at du søger jobs i andre brancher, så du kan komme ud af ledighed, men det vil også være muligt at lave en aftale om et mere rimeligt og realistisk antal jobansøgninger. 

Husk at registrere din jobsøgningsaktivitet

Det kan være svært for din a-kasse at vide, hvor mange jobs du har søgt, hvis du ikke sørger for at dokumentere det. Derfor er det et krav hos alle a-kasser, at du fører regnskab over din jobsøgningsaktivitet. 

I det fleste tilfælde vil a-kassen kræve, at du registrerer dine jobansøgninger i din joblog på Jobnet.dk. 

En jobansøgning kan være andet end en mail

Der er mange måder at søge arbejde på, og selvom det måske er mest udbredt at sende en mail med CV og motiveret ansøgning, tæller det også, hvis du går lidt anerledes til værks.

Her er, hvad de fleste a-kasser betragter som en gyldig ansøgning:

  • Du ansøger en opslået stilling
  • Du sender/afleverer en uopfordret ansøgning
  • Du netværker eller er i kontakt med en person, som har mulighed for at ansætte dig
Tags:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Sådan tjener vi penge

Vores forretningsmodel baserer sig på noget, der kaldes affiliate-marketing, hvilket betyder, at vi sommetider tjener penge, hvis en af vores besøgende klikker sig videre til en af vores foreslåede a-kasser/fagforeninger og tilmelder sig denne.

At vi er et kommercielt foretagende betyder dog ikke, at du ikke kan stole på os. Intet er nemlig vigtigere for os end at rådgive vores besøgende så godt og reelt som overhovedet muligt, og derfor har vi også indført en række processer, som sikrer, at kommercielle interesser aldrig kommer til at influere negativt på vores evne til at rådgive reelt og oprigtigt.

I den henseende er det værd at bemærke, at vi altid vurderer og anmelder en a-kasse/fagforening, før vi undersøger muligheden for et kommercielt samarbejde med a-kassen/fagforeningen.

Et andet islæt ved vores site, der understreger den førnævnte pointe om, at intet er af større vigtighed for os end at levere sublim, oprigtig rådgivning, er, at vores oversigter indeholder en del a-kasser/fagforeninger, som vi ikke kompenseres for at promovere, men som vi mener, det er i den besøgendes interesse at blive eksponeret for.

Et overblik over vores samarbejdspartnere

Hos A-kasse-guiden.dk spiller vi med åbne kort og vægter gennemsigtighed yderst højt, hvorfor der herunder følger en oversigt over de a-kasser/fagforeninger, som vi p.t. har økonomiske samarbejder med:

Det Faglige Hus, ASE, Frie, FTFa, Lederne, Lederne Virksom, Business Danmark, Min A-kasse, Akademikernes A-kasse og CA.