Spring til indhold

A-kasse-guiden.dk indeholder reklamelinks. Læs mere.

Anmeldelse af
FTFa

FTFa screenshot
0
4.1/5
Rådgivningsniveau
4/5
Tilgængelighed
4/5
Ry blandt forbrugerne
4/5
Medlemsgoder
3.5/5
Pris
5/5

Bliv klogere på vores bedømmelsesproces her.

Priser

A-kasse

488 kr./md.

Fagforening

Ingen

Vær opmærksom på, at der optræder affiliate-links på siden.

Uddybende intro til og anmeldelse af
FTFa

FTFa er en rendyrket a-kasse med over 145.000 medlemmer, hvilket vil sige, at FTFa altså ikke byder på nogen fagforening. Med henblik på at kompensere for fravalget af en fagforening har FTFa udviklet sig til at blive en yderst samarbejdsvillig a-kasse. 

FTFa har nemlig samarbejder med hele 58 forskellige faglige organisationer, hvilket bevirker, at a-kassen altid kender sine medlemmers fag indgående, og derfor – uanset hvilken branche du måtte tilhøre – vil kunne levere kyndig rådgivning til dig om alt fra arbejdsliv, faglighed samt a-kasse-spørgsmål. 

Man må sige, at de har selvtilliden i orden hos FTFa. På deres om os-side står der nemlig følgende:

 “Vi tør godt sige, at vi ikke blot er en af Danmarks største a-kasser – men også en af de absolut bedste. Bare spørg et af vores ca. 145.000 medlemmer.”

Havde sætningen ikke været korrekt bygget op og kommaerne placeret efter retskrivningsreglerne, skulle man sgu næsten tro, at FTFa havde hyret Bendtner som deres førende tekstforfatter. 

Selvtilliden fejler nemlig ikke noget; spørgsmålet er så bare, om FTFa nu engang også kan leve op til deres praleri? 

Det synes vi faktisk langt henad vejen, at de kan.

Otte kontorer i Danmark 

Langt de fleste danskere bor i nærheden af et eller flere af FTFa’s kontorer. A-kassen har nemlig otte kontorer spredt ud over vores danske rige. 

FTFa har blandt andet kontorer i København, Esbjerg, Næstved, Aarhus, Aalborg, Odense og Herning. 

Med andre ord er FTFa altså til stede i alle de danske storbyer og må derfor siges at være ganske tilgængelig. 

Dog vil det være forkert at hævde, at FTFa er den mest tilgængelige a-kasse i Danmark, da a-kasser som eksempelvis Ase og Det Faglige Hus har væsentlige flere nåle, der repræsenterer deres kontorer, på Danmarkskortet, end FTFa har.

Fordele

Ekstremt lav kontingentsats

Kontorer rundt omkring i det meste af landet

Godt ry blandt medlemmerne

Gratis at blive medlem som studerende

Samarbejder med over 50 faglige organisationer for at sikre faglig rådgivning af højst mulig kvalitet.

Ulemper

Tilbyder ikke nogen fagforening.

Kompetent rådgivning – både til de arbejdsløse og dem, der er i job

Selvom du på nuværende tidspunkt ikke måtte være medlem af FTFa, vil du faktisk allerede nu kunne få en masse nyttig og god rådgivning hos dem. På deres hjemmeside ligger der nemlig et utal af velskrevne, informative artikler med råd, der vil kunne øge dine chancer for at lande drømmejobbet. 

Eksempelvis finder du artikler, der kredser om, hvordan man skriver det gode CV og den gode ansøgning, samt artikler, der beskæftiger sig med, hvordan du kan bruge videoproduktion i forbindelse med din jobsøgning.

Det er tydeligt, at folkene bag FTFa har gjort et stort stykke arbejde for at producere kvalitetsindhold til deres platform, indhold, som vil kunne hjælpe alle og enhver, der søger arbejde, samt alle og enhver, der måtte befinde sig i en penibel jobsituation, og den store indsats, som FTFa har ydet, vil vi naturligvis gerne rose dem for!

Er det overhovedet nødvendigt med et medlemskab?

Måske sider du og tænker: “Jamen hvis der ligger så meget godt frit tilgængeligt information på FTFa’s hjemmeside, hvorfor skal jeg så overhovedet melde mig ind i deres a-kasse? Informationen kan jeg jo få alligevel.”

Vi forstår egentlig godt tanken, men vil med det samme gerne påpege, at der er rigtig mange gode grunde til at tilmelde sig a-kassen. 

Eksempelvis er du nødt til at være tilmeldt for at sikre dig retten til dagpenge, sæt du skulle være så uheldig at blive ledig.

Derudover vil et medlemskab udelukkende øge kvaliteten af den rådgivning, som du vil kunne få via FTFa. Ligeledes vil et medlemskab øge forskelligartetheden af den rådgivning, som vil blive dig tilbudt.

Som medlem af FTFa vil du nemlig kunne få sparring med yderst kompetente rådgivere tilknyttet FTFa’s team. Som medlem vil du derfor ALTID kunne få rådgivning omkring de specifikke forhold, du måtte tumle med. Denne garanti er dig ikke givet, hvis ikke du er medlem.

Gratis at blive medlem som studerende

Langt de fleste studerende har en relativt stram økonomi, hvorfor et kontingent til en a-kasse kan virke som en uoverskuelig budgetpost. 

Det er heldigvis ikke en bekymring, som studerende skal have, hvis de tilmelder sig FTFa. Denne a-kasse byder nemlig på gratis medlemskaber for studerende.

Den helt store fordel ved at være medlem af en a-kasse som studerende er, at man kan få dagpenge fra den dag, hvor man bliver færdiguddannet. 

Derudover giver et medlemskab adgang til FTFa’s jobrådgivere, der kan være behjælpelige i forbindelse med, at der skal landes et job eller en praktikplads. 

Mange medlemsfordele

Vi har allerede berørt en række af de fordele, der er forbundet med et medlemskab hos FTFa. Den samlede mængde fordele tæller dog endnu flere end dem, som vi allerede har nævnt. 

Med henblik på at overskueliggøre medlemsfordelene så meget som muligt for dig, kommer de allerstørste herunder i punktform:

  • Mulighed for sparring på et højt niveau med dygtige jobrådgivere
  • FTFa kan hjælpe dig med at finde relevante job
  • FTFa har – qua samarbejder med over 50 forskellige foreninger – enormt stort kendskab til stort set alle brancher
  • Ekstremt lav kontingentsats
  • Tilbyder attraktiv lønsikringsaftale 
  • Adgang til socialrådgiver.

Et rigtig fint ry blandt forbrugerne

I skrivende stund har FTFa modtaget over 2.000 anmeldelser på Trustpilot og præsteret en samlet score på 4,2, hvilket svarer til ‘god’. Derfor er det vist ikke helt forkert at konkludere, at FTFa’s medlemmer er overvejende tilfredse med FTFa’s service.

59 % af de forbrugere, der har anmeldt FTFa på Trustpilot, har kvitteret med fem stjerner, mens 13 % har kvitteret med en enkelt stjerne. 

Ftfa Trustpilot ny

Hvad roses FTFa for?

Af de positivt stemte anmeldere roses FTFa ofte for at levere kyndig og yderst kompetent rådgivning, hvor der udvises god forståelse for medlemmets nuværende situation. 

Derudover roser mange medlemmer FTFa for at facilitere nogle fine møder, hvor informationerne serveres på en letfordøjelig måde.

Hvad kritiseres FTFa for?

Desværre er FTFa’s Trustpilot ikke udelukkende fyldt med positivt stemte gloser. Også et par kritiske røster har nemlig givet deres besyv med, og de kritikpunkter, der går igen fra kritiske anmeldere, er, at svartiderne er utilfredsstillende lange, og at rådgivningen ikke er på et så højt niveau, som medlemmerne havde forventet. 

Derudover brokker nogle enkelte sig over, at de synes, at det er besværligt at melde sig ud af a-kassen. Ydermere er der nogle ganske få, der hævder, at de har oplevet problemer i forbindelse med udbetaling af dagpenge.

Kort opsummering

Med sine +145.000 medlemmer er FTFa en af de mest populære a-kasser i Danmark.

FTFa er uden tvivl et så populært valg, som tilfældet er, fordi kontingentsatsen er blandt de laveste på markedet, og for mange er et lavt kontingent ganske enkelt bare det vigtigste kriterium, når det kommer til valg af a-kasse. 

Billigt behøver heldigvis ikke nødvendigvis at betyde dårligt, hvilket FTFa er et glimrende bevis på. Trods det lave kontingent tilbyder a-kassen nemlig rådgivning på et yderst højt niveau for sine medlemmer.

I den forbindelse er det værd at bemærke, at FTFa samarbejder med +50 foreninger, hvilket bevirker, at FTFa har et indgående kendskab til og forståelse for stort set enhver erhvervsmæssig branche. 

FTFa har kontorer i de største danske byer, hvorfor tilgængeligheden af a-kassen må siges at være fornuftig. Dog er en række af de større a-kasser endnu bedre repræsenteret i vores danske rige. 

FTFa byder på en masse fede medlemsfordele, og det er sandsynligvis blandt andet også derfor, at FTFa klarer sig så hæderligt på Trustpilot, som tilfældet er. Herinde præsterer FTFa nemlig en samlet score på over 4.

Hvis du er til en prisvenlig a-kasse, der – trods det lave kontingent – byder på fine rådgivningsmuligheder, og som har et fint ry, så er FTFa ikke noget tosset valg, og da slet ikke hvis du er studerende. I så fald er medlemskabet nemlig gratis.

FTF a logo 300x150
4.1/5

4.1/5

FTF a logo 300x150
4.1/5

4.1/5

Sådan tjener vi penge

Vores forretningsmodel baserer sig på noget, der kaldes affiliate-marketing, hvilket betyder, at vi sommetider tjener penge, hvis en af vores besøgende klikker sig videre til en af vores foreslåede a-kasser/fagforeninger og tilmelder sig denne.

At vi er et kommercielt foretagende betyder dog ikke, at du ikke kan stole på os. Intet er nemlig vigtigere for os end at rådgive vores besøgende så godt og reelt som overhovedet muligt, og derfor har vi også indført en række processer, som sikrer, at kommercielle interesser aldrig kommer til at influere negativt på vores evne til at rådgive reelt og oprigtigt.

I den henseende er det værd at bemærke, at vi altid vurderer og anmelder en a-kasse/fagforening, før vi undersøger muligheden for et kommercielt samarbejde med a-kassen/fagforeningen.

Et andet islæt ved vores site, der understreger den førnævnte pointe om, at intet er af større vigtighed for os end at levere sublim, oprigtig rådgivning, er, at vores oversigter indeholder en del a-kasser/fagforeninger, som vi ikke kompenseres for at promovere, men som vi mener, det er i den besøgendes interesse at blive eksponeret for.

Et overblik over vores samarbejdspartnere

Hos A-kasse-guiden.dk spiller vi med åbne kort og vægter gennemsigtighed yderst højt, hvorfor der herunder følger en oversigt over de a-kasser/fagforeninger, som vi p.t. har økonomiske samarbejder med:

Det Faglige Hus, ASE, Frie, FTFa, Lederne, Lederne Virksom, Business Danmark, Min A-kasse, Akademikernes A-kasse og CA.