Spring til indhold
Hjem » Hvad er en gyldig grund til at opsige sit job?

Hvad er en gyldig grund til at opsige sit job?

  • af

Hvis du siger dit job op uden en gyldig grund, kan det resultere i karantæne fra dagpenge i 111 timer. Det er 3 uger, hvor du ikke vil modtage dagpenge. Hvis du er ledig, kan du også få karantæne, hvis du takker nej til et jobtilbud uden en gyldig grund.

Fire gyldige grunde til at sige sit job op

Inden vi dykker nærmere ned i, hvad der hos de fleste a-kasser vil blive betragtet som en gyldig grund til at opsige sit job, er det vigtigt at understrege, at din a-kasse vil vurdere hver enkelt sag individuelt. Derfor bør du altid tage kontakt til a-kassen, inden du opsiger dit jobså de kan hjælpe dig med at få belyst, hvad det vil komme til at betyde for dig, og om du har en gyldig grund til at vinke farvel til dit arbejde

Gyldig grund 1:
Dit helbred

Hvis dit helbred ikke længere tillader, at du udfører dit arbejde i tilstrækkelig grad, og du kan få dokumenteret dette med en lægeerklæring, kan dette betragtes som en gyldig grund til at opsige sit job.

Det fremgår også af dagpengereglerne, at du SKAL have forsøgt at finde en anden stilling på arbejdspladsen, inden du opsiger jobbet.

Gyldig grund 2:
Transport til og fra arbejdet

Du kan med gyldig grund opsige dit nuværende job, eller takke nej til et tilbudt job, hvis transporttiden til og fra arbejde er mere end 3 timer dagligt. 

Inden du leverer din opsigelse til din chef, er det dog et krav, at:

  1. Du forsøgt at få ændret din arbejdstid
  2. Din opsigelse kommer i kølvandet på ændrede arbejdstider eller omlægninger i den offentlige transport
  3. Dine transportmuligheder til og fra arbejde ændres markant.

Gyldig grund 3:
Arbejdet er i udlandet

Hvis dit arbejde udføres udenfor landets grænser, har du en gyldig grund til at opsige dit job.

Det gælder dog ikke, hvis du har bopæl i Danmark og er udsendt af Staten, eller din arbejdsgiver er skattemæssigt registreret i Danmark.

Gyldig grund 4:
Du skal passe familie

Hvis du har et nært familiemedlem, som kræver pasning og pleje, og der ikke er mulighed for at få det klaret af andre, kan det være en gyldig grund til at opsige sit job.

Det er dog et krav, at du inden din opsigelse, har forsøgt at finde pasning eller at få ændret dine arbejdstider.

Hvad sker der, hvis jeg siger mit job op uden en gyldig grund?

Hvis din a-kasse vurderer, at du ikke har haft en gyldig grund til at sige dit job op, vil du blive betragtet som selvforskyldt ledig, og du vil derfor få karantæne i 3 uger. Når du har karantæne, får du ikke udbetalt dagpenge. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *