Spring til indhold

Grundig intro til samt anmeldelse af
Socialpædagogerne

Socialpædagogerne

Vær opmærksom på, at der optræder affiliate-links på siden.

Rådgivningsniveau
3.5/5
Tilgængelighed
4/5
Ry blandt forbrugerne
2/5
Medlemsgoder
3/5
Pris:
2/5

Priser

A-kasse

473 kr./md.

Fagforening

530 kr./md.

Uddybende intro til og anmeldelse af
Socialpædagogerne

Socialpædagogerne screenshot

A-kasse og fagligt forbund målrettet socialpædagoger

Gratis for studerende

Gratis lønsikring de første 6 måneder af ledighed

Socialpædagogerne er en fagspecifik a-kasse og fagforening, hvis medlemmer er uddannede socialpædagoger, eller er ansat i socialpædagogiske stillinger.

Medlemmer af a-kassen og/eller fagforeningen arbejder typisk med og for:

  • udsatte børn og unge
  • børn og voksne med fysisk eller psykisk handicap
  • psykisk syge
  • kvinder på krisecentre
  • misbrugere
  • hjemløse

Socialpædagogerne arbejder blandt andet for at forbedre løn- og arbejdsforhold for medlemmerne, ligesom de ønsker at forbedre den socialpædagogiske faglighed.

I skrivende stund har Socialpædagogernes Landsforening omkring 40.000 medlemmer. 

SL er massivt tilstede i Danmark og er inddelt i 10 kredse, som dækker hele landet. Uanset hvor du befinder dig, vil du altså have et kontor i din relative nærhed.

Fordele

Fagspecifik a-kasse og fagforening med stor viden om branchen

Gratis lønsikring de første 6 måneder du er ledig

Fysisk tilstede i hele landet

Ganske mange medlemmer

Ulemper

Klarer sig ikke godt på Trustpilot

Ikke mange særlige medlemsfordele

Fagspecifik fagforening og a-kasse

Samtlige af Socialpædagogernes medlemmer beskæftiger sig med socialpædagogik, hvorfor der er tale om et fagligt stærkt fællesskab. For fagforeningen og a-kassen betyder det, at man kan holde fokus på netop denne branche, og derfor specialisere sig for at kunne give endnu mere kompetent vejledning. 

Er du selv socialpædagog, og melder dig ind i hos SL, kan du være sikker på, at de kender til din branche, arbejdsopgaver og eventuelle problemstillinger. Forhåbentligt resulterer det i, at du kan få lige præcis den relevante vejledning, du har brug for. 

Fælles lønforsikring

Med lønsikring eller lønforsikring, som det også kaldes, er du garanteret op til 90% af din nuværende løn, hvis du bliver ledig. Har du ingen lønsikring, må du nøjes med den aktuelle dagpengesats. 

Lønsikring giver derfor ekstra tryghed, fordi du er sikret en indtægt, som ligger meget tæt op af din nuværende. Træerne vokser dog ikke ind i himlen, og det koster naturligvis ekstra, hvis du skal forsikre din løn – eller sådan er det i hvert fald normalt.

Som noget unikt tilbyder Socialpædagogerne alle deres medlemmer af a-kassen, at de helt gratis kan modtage lønsikring i tilfælde af arbejdsløshed. Lønforsikringen gælder de første 6 måneder af arbejdsløsheden. Vil du sikres yderligere, kan du vælge at tilkøbe Socialpædagogernes tillægsforsikring, som dækker i op til 36 måneder.

Middelmådigt ry blandt medlemmerne

I skrivende stund har Socialpædagogerne en samlet vurdering på 1,9 ud af 5. Dette giver prædikatet ‘Under middel’.

I dette øjeblik har 32 % vurderet a-kassen og fagforeningen som værende ‘Fremragende’, imens 59 % kalder den for ‘Dårlig’. 

Vurderingen er dog kun baseret på 46 anmeldelser, hvorfor bedømmelsen ikke nødvendigvis tegner et fuldstændigt og retvisende billede.

Hvad kritiseres Socialpædagogerne for?

Iblandt de relativt mange negative anmeldelser af Socialpædagogerne er det især den faglige rådgivning og kundeservice, som får negativ kritik med på vejen.

Enkelte fortæller endda, at de mener, at fagforeningen har en fod i begge lejre og således både repræsenterer arbejdsgiver og ansatte, hvor det angiveligt skulle være førstnævnte, som favoriseres.

Hvad roses Socialpædagogerne for?

Der er tilsyneladende delte meninger om kundeservice og rådgivningsniveauet hos Socialpædagogerne, for de positive tilkendegivelser går nemlig i høj grad på netop den faglige vejledning og assistance i sager, men det er også netop disse elementer, som får hård kritik af de negative røster på Trustpilot. 

Kort opsummering

Efter et kig på anmeldelserne af Socialpædagogerne er det svært at give dem en anbefaling med på vejen. Når hele 59 % er utilfredse med a-kasse og fagforening, er der åbenlyst plads til forbedringer. Vi vil dog gerne minde om, at mange forbrugere har tendens til først at skrive en anmeldelse i det øjeblik, de er utilfredse, hvorfor de tilfredse medlemmer måske ikke i særlig høj grad er repræsenteret iblandt anmelderne.

Man hvad så? Skal du helt undgå Socialpædagogerne?

Nej, det synes vi faktisk ikke nødvendigvis. Vi er som udgangspunkt fortalere for, at man vælger en fagforening og a-kasse, som repræsenterer ens egen branche og egne interesser. Er du uddannet eller ansat som socialpædagog, giver det derfor god mening at overveje et medlemskab her. 

Alternativt kan du altid få massevis af råd og vejledning hos de tværfaglige a-kasser og gule fagforeninger, som ikke repræsenterer en bestemt faggruppe. Af disse er især Ase, Det Faglige Hus og FTF-a populære valg.