Spring til indhold

A-kasse-guiden.dk indeholder reklamelinks. Læs mere.

Anmeldelse af
Lærernes a-kasse

Lærernes a-kasse
0
4/5
Rådgivningsniveau
4/5
Tilgængelighed
3.5/5
Ry blandt forbrugerne
4.5/5
Medlemsgoder
3.5/5
Pris
4.5/5

Bliv klogere på vores bedømmelsesproces her.

Priser

A-kasse

488 kr./md.

Fagforening

Ingen

Uddybende intro til og anmeldelse af
Lærernes a-kasse

Lærernes a-kasse er en a-kasse målrettet undervisere, og blandt medlemmerne finder man folkeskolelærere, børnehaveklasselærere, voksen- og ungdomsundervisere, efterskolelærere, friskolelærere og specialundervisningslærere.

På nuværende tidspunkt har Lærernes a-kasse, der har eksisteret siden 1985, over 75.000 medlemmer. 

A-kassen er en rendyrket a-kasse og ikke mere end det. Det vil sige, at den ikke udbyder nogen fagforening. Dette er dog nødvendigvis heller ikke noget problem for dig, da du formentlig er mest interesseret i et a-kasse-medlemskab, da det er et sådant, der er afgørende for din ret til dagpenge i tilfælde af ledighed.

Mød Lærernes a-kasse i alle storbyerne

Lærernes a-kasse har kontorer i København, Aarhus, Aalborg, Esbjerg og Odense.

Dermed er langt de fleste bosat i nærheden af mindst et af a-kassens kontorer, hvilket ikke er helt uvæsentligt.

Og hvorfor så ikke det?

Jo, det skyldes, at et medlemskab af en a-kasse meget vel kan føre en række fysiske møder med sig. Det være sig eksempelvis, hvis du skulle være så uheldig at blive ledig. 

Indkaldes du til et møde i din a-kasse, vil du formentlig blive ret irriteret, hvis a-kassens nærmeste kontor befinder sig en halv dagsrejse fra din bopæl. Derfor anbefaler vi alle at finde en a-kasse, der har kontor i nærheden af deres bopæl.

Fordele

Lav kontingentsats

Godt ry blandt forbrugerne

Fine medlemsfordele

Mulighed for lønsikring.

Ulemper

Tilbyder ikke nogen fagforening 

Har ikke lige så mange kontorer, som de største a-kasser har.

Mere end bare økonomisk sikring

Hvis du bliver medlem hos Lærernes a-kasse, er du naturligvis sikret retten til dagpenge i tilfælde af ledighed, så længe du overholder de gældende forpligtelser på området.

Et medlemskab byder dog på meget mere end blot økonomisk sikring. 

Som medlem vil du nemlig også kunne få karriererådgivning, og dette gælder faktisk, uanset om du er i job eller ledig. 

Hvis du er kørt fast i dit nuværende job, vil du kunne sparre med Lærernes a-kasses konsulenter om, hvordan du kommer videre i dit arbejdsliv, og sammen vil I sætte nye karrieremæssige mål, som du løbende vil få assistance og hjælp til at kunne nå.

Hvis du derimod er ledig, vil du kunne få en masse nyttig sparring om, hvordan du lander et perfekt job hurtigt og effektivt.

Deltag i fede workshops

En yderligere gode, som et medlemskab af Lærernes a-kasse kaster af sig, er, at du som medlem får adgang til en række forskellige spændende workshops. 

Det være sig blandt andet en workshop om, hvordan du kan håndtere jobsamtaler til UG, og en workshop, der beskæftiger sig med, hvordan du kan kende stress, og hvordan du skal håndtere eventuelle symptomer. 

Flere kompetencestyrkende tilbud

Lærernes a-kasse yder generelt set en stor indsats for at udforme og facilitere kompetencestyrkende tilbud til deres medlemmer.

Foruden de allerede nævnte tilbud byder Lærernes a-kasse på et tilbud om feedback på medlemmernes jobansøgninger og CV’er samt adgang til adskillige online-kurser om it.

Overblik over de mange medlemsfordele

Vi har allerede berørt en masse af medlemsfordelene, der er forbundet med at være medlem af Lærernes a-kasse. 

Da du har fået rigtig mange oplysninger på ganske kort tid, er det dog langt fra sikkert, at du på nuværende tidspunkt har overblik over alle medlemsfordelene.

Med henblik på at hjælpe dig med at skabe dette præsenteres de – i vores øjne – største medlemsfordele herunder via punktform. Mange af fordelene har vi allerede nævnt, men også et par endnu unævnte har sneget sig med på oversigten. 

  • Økonomisk sikring 
  • Adgang til konsulenter, som du kan sparre med omkring din jobsituation
  • Mulighed for at få lønsikring 
  • Adgang til workshops
  • Adgang til online-kurser om it
  • Mulighed for at få feedback på din ansøgning og dit CV
  • Adgang til en række spændende foredrag.

Et rigtig fint ry blandt forbrugerne

På nuværende tidspunkt har Lærernes a-kasse modtaget mere end 550 anmeldelser på Trustpilot og præsteret en samlet score på 4,4, hvilket må siges at være yderst hæderligt.

Hele 69 % af de forbrugere, der har anmeldt Lærernes a-kasse på Trustpilot, har kvitteret med fem stjerner, mens blot 5 % har kvitteret med en enkelt stjerne. 

Hvad roses Lærernes a-kasse for?

Af de positivt stemte anmeldere roses Lærernes a-kasse især for et venligt personale, som tilmed er kompetent og yderst hjælpsomt. 

Flere roser også personalet for at være vågne og vakse, og man får klart indtrykket af, at man som medlem af Lærernes a-kasse ikke skal vente længe på at få svar på sine spørgsmål. 

Hvad kritiseres Lærernes a-kasse for?

Desværre er det ikke alle anmeldere på Trustpilot, der overdynger Lærernes a-kasse med ros. Som bemærket er 5 % af den samlede gruppe anmeldere yderst negative, og de kritikpunkter, der går igen blandt de negative anmeldelser, vedrører rådgivningen og udbetalingen. 

Rådgivningen kritiseres af nogle enkelte for ikke at være tilfredsstillende og på et så højt niveau, som det bør kunne forventes af en specialisteret a-kasse.

I forhold til udbetalingen går kritikken på, at der i nogle få tilfælde ikke har været helt styr på denne del, hvorfor nogle enkelte tidligere medlemmer efter sigende ikke har modtaget deres dagpenge til tiden.

Kort opsummering

Lærernes a-kasse er Danmarks største a-kasse, der udelukkende er målrettet folk, der praktiserer lærergerningen. I skrivende stund har a-kassen mere end 75.000 medlemmer, og det er ikke usandsynligt, at dette medlemstal stiger yderligere fremadrettet. 

Der er nemlig mange ting at rose Lærernes a-kasse for, blandt andet en lav kontingentsats og nogle fine rådgivningsmuligheder.

Derudover bør a-kassen også roses for at afvikle en række fede workshops og foredrag for medlemmerne.

Ydermere er det også positivt, at a-kassen samlet set har præsteret en hæderlig karakter på Trustpilot. 

Hvis vi skal sige noget negativt om Lærernes a-kasse, så er det, at a-kassen ikke er repræsenteret via kontorer i lige så mange byer som flere af konkurrenterne, og at a-kassen ikke byder på nogen fagforening for medlemmerne. 

Lærernes a-kasse logo 300x150
4/5

4.0/5

Lærernes a-kasse logo 300x150
4/5

4.0/5

Lige nu

GRATIS fagforening i 6 måneder

Tilmeld dig i dag og få fagforening til 0 kr. i et halvt år hos vores testvinder, Det Faglige Hus.

Sådan tjener vi penge

Vores forretningsmodel baserer sig på noget, der kaldes affiliate-marketing, hvilket betyder, at vi sommetider tjener penge, hvis en af vores besøgende klikker sig videre til en af vores foreslåede a-kasser/fagforeninger og tilmelder sig denne.

At vi er et kommercielt foretagende betyder dog ikke, at du ikke kan stole på os. Intet er nemlig vigtigere for os end at rådgive vores besøgende så godt og reelt som overhovedet muligt, og derfor har vi også indført en række processer, som sikrer, at kommercielle interesser aldrig kommer til at influere negativt på vores evne til at rådgive reelt og oprigtigt.

I den henseende er det værd at bemærke, at vi altid vurderer og anmelder en a-kasse/fagforening, før vi undersøger muligheden for et kommercielt samarbejde med a-kassen/fagforeningen.

Et andet islæt ved vores site, der understreger den førnævnte pointe om, at intet er af større vigtighed for os end at levere sublim, oprigtig rådgivning, er, at vores oversigter indeholder en del a-kasser/fagforeninger, som vi ikke kompenseres for at promovere, men som vi mener, det er i den besøgendes interesse at blive eksponeret for.

Et overblik over vores samarbejdspartnere

Hos A-kasse-guiden.dk spiller vi med åbne kort og vægter gennemsigtighed yderst højt, hvorfor der herunder følger en oversigt over de a-kasser/fagforeninger, som vi p.t. har økonomiske samarbejder med:

Det Faglige Hus, ASE, Frie, FTFa, Lederne, Lederne Virksom, Business Danmark, Min A-kasse, Akademikernes A-kasse og CA.