Spring til indhold

A-kasse-guiden.dk indeholder reklamelinks. Læs mere.

Anmeldelse af
DSA

0
4/5
Rådgivningsniveau
4/5
Tilgængelighed
3/5
Ry blandt forbrugerne
4/5
Medlemsgoder
4/5
Pris
5/5

Bliv klogere på vores bedømmelsesproces her.

Priser

A-kasse

470 kr./md.

Fagforening

Ingen

Uddybende intro til og anmeldelse af
DSA

Din Sundhedsfaglige A-kasse – eller bare DSA – er en a-kasse målrettet folk, der tilhører sundhedsbranchen, og er stor gruppe af a-kassens medlemmer er jordemødre, sygeplejersker, fysioterapeuter, bioanalytikere, radiografer og ergoterapeuter. 

Samlet set har DSA på nuværende tidspunkt over 90.000 medlemmer. Dette høje medlemstal har a-kassen blandt andet nået, fordi den byder på værdifuld sparring og en yderst lav kontingentsats.

DSA har rødder helt tilbage til 1942, hvor danske sygeplejersker gik sammen om at skabe en a-kasse

Siden 1942 er der sket rigtig meget med DSA, og omkring 1980 opstår for alvor det DSA, som vi kender i dag.

Hovedkontor i København

DSA har hovedkontor i København K – nærmere bestemt på Sankt Annæ Plads 30.

København K er dog langt fra det eneste sted i landet, hvor du vil kunne møde DSA’s medarbejdere. Også i Aalborg, Aarhus og Fredericia har DSA nemlig indlogeret dygtige karrierekonsulenter på forskellige kontorer.

Det vil sige, at DSA er til stede i fire byer, og dette er naturligvis bedre, end hvis de kun havde været til stede i København. 

Dog kunne vi godt have tænkt os, at de havde haft et kontor nær den jyske vestkyst, et kontor på Fyn, et kontor på Østsjælland samt et kontor på Bornholm med henblik på at dække endnu bredere.

På nuværende tidspunkt vil en del potentielle medlemmer nemlig nok vurdere, at de bor for langt fra et af DSA’s kontorer, til et medlemskab giver mening for dem. 

Fordele

Fint ry på Trustpilot

Danmarks billigste a-kasse

Mulighed for lønsikring

Mange gode muligheder for rådgivning.

Ulemper

Tilbyder ingen fagforening

Kun fire kontorer på landsplan.

Står altid klar til at hjælpe medlemmerne

DSA står altid klar til at hjælpe deres medlemmer, og det gælder, uanset om medlemmerne har brug får hjælp til at melde sig ledige, søger rådgivning omkring dagpenge, har problemer med stress på arbejdet eller noget fjerde relateret til det arbejdsmæssige felt. 

Få karriererådgivning

Hvis du er medlem af DSA, har du altid mulighed for at booke et møde med en karrierekonsulent, som du vil kunne sparre med omkring din karriere og eventuelle jobsøgning. 

Et sådant møde vil du kunne booke, uanset om du er ledig eller i job. Helt konkret vil du via et møde med en karrierekonsulent kunne få feedback på din ansøgning og dit CV samt gode råd til, hvordan du styrker din faglige profil med henblik på at nå de mål, du har sat dig, og som du sætter for fremtiden. 

Du inviteres til spændende møder

Endnu en nævneværdig fordel ved at være medlem af DSA er, at medlemmerne inviteres til en masse spændende og givende møder. Det være sig eksempelvis temamøder om, hvordan man kan styrke sin trivsel på arbejdet samt mindske risikoen for at blive ramt af stress. 

Andre temaer, der behandles på disse møder, kan være, hvordan du kan bruge LinkedIn i din jobsøgning, hvordan du bliver en bedre leder, og hvordan du bliver skarpere på skrift.

Overblik over medlemsfordele

Som du sikkert fornemmer, er der en del medlemsfordele forbundet med et medlemskab hos DSA. Med henblik på overskueliggøre disse fordele for dig kommer der kort herunder en punktopstilling med de – i vores øjne – største medlemsfordele. 

Oversigten indeholder både fordele, vi har nævnt, og fordele, vi endnu ikke har berørt. 

  • Økonomisk sikkerhed – et medlemskab giver dig ret til dagpenge i tilfælde af ledighed 
  • Gode muligheder for faglig udvikling 
  • Gode sparringsmuligheder i forbindelse med jobsøgning
  • Mulighed for lønsikring 
  • Mulighed for at deltage i spændende temamøder
  • Fine rådgivningsmuligheder om barsel og sygdom
  • Mulighed for at købe mærkevarer på tilbud.

Et rigtig fint ry blandt forbrugerne

I skrivende stund har DSA modtaget over 550 anmeldelser på Trustpilot og præsteret en samlet score på 3,9, hvilket svarer til ‘god’. 

Dermed er det vist ikke helt forkert at konkludere, at DSA’s medlemmer overordnet set er fint tilfredse med den service, DSA yder.

Hele 58 % af de forbrugere, der har anmeldt DSA på Trustpilot, har kvitteret med fem stjerner, mens 15 % har kvitteret med en enkelt stjerne. 

Hvad roses DSA for?

Af de positivt stemte forbrugere roses DSA især for at levere relevant, effektiv rådgivning i øjenhøjde, hvor uforståelige forhold trækkes ned på et forståeligt niveau for ikke-indviede. 

Noget, der også går igen blandt de rosende anmeldere, er, at de føler sig set og lyttet til af DSA’s medarbejdere. Dette lyder muligvis som en selvfølge, men er det desværre ikke blandt alle a-kasser. Nogle a-kassers medarbejdere har nemlig ry for at være lidt hovskisnovski. 

Hvad kritiseres DSA for?

Overvægten af anmeldelser på DSA’s Trustpilot-side er positive. Dog er der et par enkelte negative imellem til at nedtone den gode stemning.

Isolerer man de negative anmeldelser, kan man se, at de kritikpunkter, der er gennemgående, er, at der sommetider sker fejl i forhold til udbetalingen. 

Vi tror på ingen måde, at DSA bevidst snyder nogen medlemmer, men vi kan se, at der har været eksempler på medlemmer, som ikke har fået det udbetalt, som de havde krav på, hvorfor de har været nødt til selv at tage affære og påpege fejlen. 

Derudover er nogle af de negativt stemte anmeldelser skrevet af tidligere medlemmer, der føler sig decideret vildledt. 

Kort opsummering

DSA er en a-kasse målrettet folk i sundhedsbranchen. A-kassen er et attraktivt valg af flere årsager, blandt andet at kontingentsatsen er yderst lav. 

Derudover er et godt salgsargument, at medlemmerne kan få rigtig fin karrieresparring, og at de kan deltage i forskellige temamøder, hvor de kan styrke deres faglige kompetencer samt møde ligesindede og dermed udvide deres faglige netværk. 

DSA’s Trustpilot tiltrækker formentlig også flere potentielle medlemmer, end den skræmmer væk. På nuværende tidspunkt har DSA nemlig præsteret en samlet karakter på 3,9 ud af 5, hvilket må siges at være rigtig, rigtig hæderligt. 

Hvis vi skal sige noget negativt om DSA, så er det, at a-kassen ikke byder på nogen fagforening, og at DSA kun har fire kontorer i hele landet, hvorfor rigtig en del potentielle medlemmer vil indfinde sig på en bopæl relativt langt fra nærmeste DSA-kontor.

4/5

4.0/5

4/5

4.0/5

Lige nu

GRATIS fagforening i 6 måneder

Tilmeld dig i dag og få fagforening til 0 kr. i et halvt år hos vores testvinder, Det Faglige Hus.

Sådan tjener vi penge

Vores forretningsmodel baserer sig på noget, der kaldes affiliate-marketing, hvilket betyder, at vi sommetider tjener penge, hvis en af vores besøgende klikker sig videre til en af vores foreslåede a-kasser/fagforeninger og tilmelder sig denne.

At vi er et kommercielt foretagende betyder dog ikke, at du ikke kan stole på os. Intet er nemlig vigtigere for os end at rådgive vores besøgende så godt og reelt som overhovedet muligt, og derfor har vi også indført en række processer, som sikrer, at kommercielle interesser aldrig kommer til at influere negativt på vores evne til at rådgive reelt og oprigtigt.

I den henseende er det værd at bemærke, at vi altid vurderer og anmelder en a-kasse/fagforening, før vi undersøger muligheden for et kommercielt samarbejde med a-kassen/fagforeningen.

Et andet islæt ved vores site, der understreger den førnævnte pointe om, at intet er af større vigtighed for os end at levere sublim, oprigtig rådgivning, er, at vores oversigter indeholder en del a-kasser/fagforeninger, som vi ikke kompenseres for at promovere, men som vi mener, det er i den besøgendes interesse at blive eksponeret for.

Et overblik over vores samarbejdspartnere

Hos A-kasse-guiden.dk spiller vi med åbne kort og vægter gennemsigtighed yderst højt, hvorfor der herunder følger en oversigt over de a-kasser/fagforeninger, som vi p.t. har økonomiske samarbejder med:

Det Faglige Hus, ASE, Frie, FTFa, Lederne, Lederne Virksom, Business Danmark, Min A-kasse, Akademikernes A-kasse og CA.