Spring til indhold

A-kasse-guiden.dk indeholder reklamelinks. Læs mere.

Anmeldelse af
Din Faglige A-Kasse, FAK

Din Faglige A-Kasse, FAK screenshot
0
2.6/5
Rådgivningsniveau
4/5
Tilgængelighed
4/5
Ry blandt forbrugerne
2.5/5
Medlemsgoder
2.5/5
Pris
1/5

Bliv klogere på vores bedømmelsesproces her.

Priser

A-kasse

553 kr./md.

Fagforening

Fra 489 kr./md.

Uddybende intro til og anmeldelse af
Din Faglige A-Kasse

FAK logo

Din Faglige A-Kasse – eller FAK – er en fagspecifik a-kasse, som blandt andet henvender sig til elektrikere, blikkenslagere, malere, fiskere og artister. A-kassen har i skrivende stund omkring 30.000 medlemmer.

Bag a-kassen står fem fagforbund, som alle har et indgående kendskab til de brancher, de hver især repræsenterer. Fagforbundene er:

Hvor har FAK afdelinger?

Hvis vi udelukkende fokuserer på FAK og ikke de fagforbund, der står bag a-kassen, har FAK blot et kontor, og dette er beliggende i København.

De forskellige fagforbund har dog hver især også en række afdelinger, men hvilke af disse der er relevante for dig, afhænger af, hvilken branche du tilhører. 

Herunder kan du blive klogere på, hvilke byer de forskellige fagforbund er til stede i:

  • Dansk El-Forbund: Rønne, Odense, København, Vejle, Aalborg, Hillerød, Randers, Holstebro, Vordingborg, Esbjerg, Rødekro, Roskilde, Aarhus
  • Blik- og Rørarbejderforbundet: Aalborg, Viborg, Aarhus, Middelfart, Odense, Rønne, Roskilde, Næstved, København
  • Malerforbundet: Horsens, Fredericia, Herning, Silkeborg, Holstebro, Kolding, Odense, Rødekro, Esbjerg, Aalborg, Frederikshavn, Roskilde, Slagelse, Næstved, Hillerød, Maribo, Rønne, Nykøbing, København, Aarhus og Viborg
  • Fiskernes Forbund: Skagen og København
  • Dansk Artist Forbund: København.

Fordele

Specialister i en række brancher

Fin hjemmeside med relevante informationer

Gratis for lærlinge

Ulemper

Ingen forbrugeranmeldelser hos Trustpilot

Ingen særlige medlemsfordele

Medlemskab hos fagforening er dyrt

Eksperter inden for en række specifikke brancher

I modsætning til tværfaglige a-kasser er FAK en specialiseret a-kasse, der fokuserer på bestemte brancher. 

Som sagt er størstedelen af de cirka 30.000 medlemmer elektrikere, blikkenslagere, malere, artister og fiskere, og den en faglige ekspertise inden for disse brancher kommer fra de fem fagforbund, der står bag a-kassen.

Dansk artist forbund
Fiskernes Forbund
Dansk El-forbund

Fagforbundene sørger for rådgivning

Søger du information fra a-kassen om f.eks. CV, dagpenge, feriedagpenge og efterløn, eller ønsker du en vejledningssamtale, skal du rette henvendelse til det fagforbund, som repræsenterer din branche.

Det er dog også muligt at rette henvendelse direkte til FAK som medlem af a-kassen.

Netop fordi fagforbundene har indgående kendskab til de brancher, de hver især repræsenterer, kan du forvente yderst kompetent rådgivning om alskens forhold, der relaterer sig til dit arbejdsliv, hvis du en dag får brug for dette. 

Gratis medlemskab for lærlinge

Er du lærling og under 30 år, kan du blive medlem af Din Faglige A-Kasse helt gratis. På den måde er du sikret økonomisk i tilfælde af arbejdsløshed.

Ikke mange medlemsfordele

Ser vi bort fra de medlemsfordele, som samtlige a-kasser tilbyder, nemlig retten til dagpenge og faglig sparring samt vejledning, er der ikke mange yderligere fordele at komme efter hos FAK.

Din Faglige A-Kasse udbyder dog en jobbørs til sine medlemmer, hvor du kan finde relevante jobopslag.

Den altoverskyggende fordel ved at vælge FAK frem for en række andre a-kasser er derfor, at du her får mulighed for at få fagspecifik vejledning.

Fine informationer på hjemmesiden

På FAK’s hjemmeside kan du, uanset om du er medlem eller ej, finde nyttig viden, som måske kan hjælpe dig. 

I menuen øverst på siden kan du trykke på menupunktet “Min situation”, hvorefter du får mulighed for at vælge den situation, som bedst beskriver din.

Der er masser af relevante informationer at finde på hjemmesiden, og mange besøgende vil sandsynligvis kunne finde tilfredsstillende svar på deres spørgsmål.

Hvis du ikke finder svarene på hjemmesiden, kan du som medlem kontakte FAK over telefon eller mail.

Det virker dog til, at Din Faglige A-Kasse i første omgang foretrækker, at du henvender dig til et af de fem fagforbund, som står bag a-kassen.

Min situation FAK

Ingen forbrugeranmeldelser i øjeblikket

I skrivende stund har Din Faglige A-Kasse ikke fået en eneste anmeldelse på Trustpilot. Dermed er det også svært at vurdere Din Faglige A-Kasses omdømme blandt forbrugerne. 

Vi holder naturligvis øje med, om der kommer liv i Trustpilot-siden på et tidspunkt og får justeret til, sæt dette skulle vise sig at blive tilfældet.  

Kort opsummering

Din Faglige A-Kasse, også kendt som FAK, er en specialiseret a-kasse målrettet elektrikere, blikkenslagere, malere, fiskere og kunstnere. A-kassen er kreeret af fem fagforbund, der repræsenterer de førnævnte brancher. 

A-kassen er specialiseret i at tilbyde fagspecifik vejledning og har en fin hjemmeside med relevant information. For lærlinge under 30 år er et medlemskab gratis.

Tilhører du en af de fem brancher, som FAK repræsenterer, kan a-kassen være et fint valg, men umiddelbart vil vi vurdere, at der findes en del alternativer, der er endnu mere attraktive for dig, de disse leverer på et endnu højere niveau i forhold til blandt andet pris, medlemsgoder og omdømme hos forbrugerne. 

Hvis du er interesseret i et par bud på, hvilke a-kasser/fagforeninger dette kunne være, så tjek vores samlede oversigt over a-kasser

FAK logo
2.8/5

2.8/5

FAK logo
2.8/5

2.8/5

Lige nu

GRATIS fagforening i 6 måneder

Tilmeld dig i dag og få fagforening til 0 kr. i et halvt år hos vores testvinder, Det Faglige Hus.

Sådan tjener vi penge

Vores forretningsmodel baserer sig på noget, der kaldes affiliate-marketing, hvilket betyder, at vi sommetider tjener penge, hvis en af vores besøgende klikker sig videre til en af vores foreslåede a-kasser/fagforeninger og tilmelder sig denne.

At vi er et kommercielt foretagende betyder dog ikke, at du ikke kan stole på os. Intet er nemlig vigtigere for os end at rådgive vores besøgende så godt og reelt som overhovedet muligt, og derfor har vi også indført en række processer, som sikrer, at kommercielle interesser aldrig kommer til at influere negativt på vores evne til at rådgive reelt og oprigtigt.

I den henseende er det værd at bemærke, at vi altid vurderer og anmelder en a-kasse/fagforening, før vi undersøger muligheden for et kommercielt samarbejde med a-kassen/fagforeningen.

Et andet islæt ved vores site, der understreger den førnævnte pointe om, at intet er af større vigtighed for os end at levere sublim, oprigtig rådgivning, er, at vores oversigter indeholder en del a-kasser/fagforeninger, som vi ikke kompenseres for at promovere, men som vi mener, det er i den besøgendes interesse at blive eksponeret for.

Et overblik over vores samarbejdspartnere

Hos A-kasse-guiden.dk spiller vi med åbne kort og vægter gennemsigtighed yderst højt, hvorfor der herunder følger en oversigt over de a-kasser/fagforeninger, som vi p.t. har økonomiske samarbejder med:

Det Faglige Hus, ASE, Frie, FTFa, Lederne, Lederne Virksom, Business Danmark, Min A-kasse, Akademikernes A-kasse og CA.